Manchester City era printre puținele cluburi din Premier League care nu au fost lovite grav de noul val de Covid-19, dar problemele sunt pe cale să apară și la campioana Angliei.
Conform noilor norme impuse de conducătorii campionatului englez, densitatea testelor a crescut în ultima vreme. În această dimineață, jucătorii și staff-ul tehnic de la Manchester City au fost supuși unor noi teste, iar Pep Guardiola a primit un rezultat neconcludent.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Ca atare, managerul "cetățenilor" a fost obligat să-și anuleze conferința de presă premergătoare meciului de duminică de la Newcastle. Conform manchestereveningnews.co.uk, ibericul va aeva nevoie de un test PCR pentru a afla cu exactitate dacă a contractat virusul sau nu.
Guardiola va sta departe de jucătorii și personalul său până la aflarea rezultatului exact, iar dacă testul ulterior va fi pozitiv, antrenorul va fi forțat să se autoizoleze timp de 10 zile, ceea ce înseamnă că nu va călători cu echipa la Newcastle pentru meciul programat duminică.
Managerul lui City și-a pierdut mama din cauza Covid-19 în vara anului 2020 și a fost un susținător puternic al măsurilor care vizează combaterea bolii.
Citește și:

Premier League, lovită din plin de Covid-19

Situația pandemiei se înrăutățește pe zi ce trece în Premier League. Tot mai multe partide sunt amânate. Situația continuă să fie una delicată la mai multe cluburi, iar șefii celui mai spectaculos campionat de fotbal al lumii sunt nevoiți să anuleze meci după meci. Ultima confruntare care are această soartă este West Ham – Norwich.
Nici Manchester United – Brighton, Watford – Crystal Palace, Southampton – Brentford și Everton Leicester nu se vor juca. Celelalte meciuri programate în weekend încă apar în program, însă o decizie privind amânarea întregii etape este posibilă, în funcție de ce hotărâre iau oficialii Premier League.
Deocamdată, conducătorii fotbalului din Anglia au refuzat să anuleze întreaga etapă a 18-a, deși acest lucru a fost cerut insistent de mai multe cluburi. Ca atare, meciurile care nu au fost deocamdată amânate se vor desfășura conform programului stabilit, dar situația poate suferi modificări de la o oră la alta.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50