Marea întrebare înainte de confruntarea care a avut loc la Sevilla a fost legată de folosirea lui Lionel Messi. Argentinianul a avut probleme musculare şi a lipsit din semifinala cu Sociedad, decisă la penaltyuri, de Ter Stegen.
Prezenţa lui pe teren era cu atât mai importantă cu cât, la începutul lunii, a reuşit o dublă în campionat, în deplasare, contra lui Bilbao, una dintre victimele sale preferate.
Messi nu a fost la nivelul optim azi, fiind clar că nu e la 100% fizic, dar şi-a ajutat echipa cât a putut. Până în minutul 120+1, când a fost eliminat, cu ajutorul VAR-ului. Chiar şi aşa, fără argentinian într-o formă extraordinară, formaţia blaugrana a fost aproape de primul trofeu al sezonului, în principal grazie lui Griezmann. Francezul a deschis scorul în minutul 40, după o primă repriză destul de anostă. Finalul primei părţi a fost la 180 de grade faţă de desfăşurarea meciului de până atunci: după mai puţin de două minute, bascii au revenit în joc, graţie lui De Marcos, care a marcat din pasa lui Inaki Williams.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
92 de secunde au trecut între reuşitele lui Griezmann şi De Marcos. Din 2012 nu a existat o diferenţă atât de mică între două goluri în competiţiei. Acum aproape 9 ani, Pedrito marca la 72 de secunde după Cristiano Ronaldo.

Bilbao, revenire neaşteptată în disputa cu Barcelona, din Supercupa Spaniei.

În a doua repriză, după un gol anulat al lui Raul Garcia, pe motiv de offside (cu VAR-ul), Griezmann a ieşit iar la rampă şi a marcat pentru 2-1.
Francezul e într-o formă de excepţie pentru Barcelona. Vârful francez venit de la Atletico Madrid a fost implicat direct în 7 goluri, în ultimele 4 partide pentru catalani: 4 goluri şi 3 assisturi.
Disputa părea că se îndreaptă spre o victorie a Barcelonei, dar în minutul 90 Muniain l-a găsit pe Villalibre cu o pasă foarte bună, iar acesta a împins partida în prelungiri.
Catalanii nu au avut timp să se trezească din şocul primirii golului şi, în prelungiri, acelaşi Muniain l-a servit pe Inaki Williams. Vârful de culoare a prins un şut de excepţie, direct în vinclu, fără vreo speranţă pentru Ter Stefen, semnând de departe reuşita meciului.
Finalul a avut acelaşi scenariu ca întreaga partidă: Barcelona a presat, dar steril, fără să se apropie periculos de poarta lui Unai Simon. Tânărul goalkeeper basc a trebuit să respingă, în 120 de minute, doar două şuturi pe poarta sa (exceptând cele două goluri, evident).
Athletic Bilbao şi-a trecut în palmares, aşadar, a treia Supercupă din istorie, după cele obţinute în 1984 şi 2015. Şi a făcut-o în mare stil: după ce a eliminat Real Madrid, în semifinale, a trecut şi de cealaltă mare putere a Spaniei. În ceea ce o priveşte pe Barcelona, şi acest sezon pare complet ratat, iar fanii ei pot doar să spere că noul preşedinte - fie că va fi Laporta sau Font - va reuşi să facă transferuri sonore, pentru a reclădi o echipă debusolată.
Cupa Mondială FIFA
Barcelona îl urmărește de peste un an pe fotbalistul care se crede "mai bun decât Neymar"
30/11/2022 LA 11:43
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
26/11/2022 LA 16:20