Portugalia a depășit în acest moment Franța în clasamentul coeficienților UEFA și tinde să devină al 5-lea cel mai puternic campionat din Europa. E adevărat, în Hexagon există PSG, poate cea mai bună echipă din lume în acest moment, dar opoziția e slabă. De partea cealaltă, lusitanii au în Porto, Benfica și Sporting echipe care evoluează sezon de sezon cu succes în cupele europene. Stagiunea aceasta, toate cele 3 formații sunt în grupele Champions League, în ciuda faptului că în ultimii ani și-au vândut pe sume impresionante cei mai buni jucători.

Nuno Mendes, la PSG. Sportig, profit incredibil

Portugalia a fost mereu o fabrică de talente pentru fotbalul european, iar ultimul dintre cei mai noi tineri promițători este fundașul stâng al lui Sporting CP, Nuno Mendes, în vârstă de doar 19 ani. Impresionând la academia de tineret, nu a durat foarte mult până să ia prima liga cu asalt, fiind unul dintre cei mai buni în sezomnul trecut în care Sporting a cucerit un titlu istoric.
Liga Campionilor UEFA
Real Madrid - Chelsea, șansa revanșei pentru semifinala de anul trecut. Ancelotti, pe Stamfrd Bridge
18/03/2022 LA 11:40
Mendes a reușit să se potrivească destul de bine atât într-un sistem cu 4 fundași cât și într-unul cu 5, iar abilitățile sale defensive cât și ofensive sunt impresionante. Încrederea și concentrarea sa la o vârstă atât de fragedă au ajutat echipa să aibă cea mai bună defensivă din campionat.
Selectat în lotul Portugaliei pentru Euro (Foto), Nuno Mendes a fost transferat acum de PSG, care va "pompa" în următorii ani 47 de milioane de euro către formația lusitană, cu tot cu bonusuri.
CITEȘTE ȘI

Sporting a vândut incredibil în ultimii 5 ani

Fotbaliștii portughezi au mare trecere, mai ales în Premier League, acolo unde se pun la bătaie cele mai mari sume pentru achizții. Wolves, sub comanda lui Nuno Espirito Santo, se transformase într-o adevărată națională a Porugaliei, dar sunt și alte formații mari cu doi sau trei jucători lusitani în lot.
Cotele de piață ale portughezilor au crescut exponențial în ultimii ani, astfel că Sporting a făcut afacere după afacere. În total, după ce va fi primit banii de la PSG, cei porecliți "lei" vor trece de granița celor 350 de milioane de euro primite în ultimii 5 ani pe transferuri.
Recordul este deținut de stagiunea 2019-2020, când portughezii au primit din vânzări 112 milioane de euro (doar Bruno Fernades, ajuns la United, a costat 63 de milioane de euro).
Ce este impresionant e că, la fel ca în cazul Benficăi, formație care a vândut de peste un miliard în ultimul deceniu, Sporting găsește mereu fotbaliști excelenți, care să îi înlocuiască pe cei tineri. Cu un sistem de scouting perfect, portughezii aduc mereu tineri cu un talent enorm, pe care știu să îi șlefuiască perfect.
Ultimul exemplu pentru Sporting este Manuel Ugarte, cumpărat cu 6,5 milioane de euro, de la Famalicao. O sumă enormă pentru un mijlocaș de 20 de ani care nu a demonstrat încă prea multe. Acesta este însă comparat de mulți cu Fede Valverde, jucătorul lui Real Madrid, și, dacă va reuși să confirme, posibil să plece pe o sumă de 5 sau chiar 6 ori mai mare la o formație de top de pe bătrânul continent.
Premier League
S-a răzbunat Manchester United pe Zidane și PSG? Trei "iepuri" dintr-o lovitură pentru "diavoli"
26/11/2021 LA 08:42
Premier League
Zidane a refuzat și a 3-a ofertă! Primii 3 antrenori vizați de "diavoli" "nu știu nimic" de United
22/11/2021 LA 05:50