Sporting a avut un sezon de vis și a devenit campioana Portugaliei cu 2 etape înainte de final. În ultimele 2 decenii, echipa de pe Jose Alvalade a stat în umbra marilor rivale, FC Porto și Benfica, dar în această stagiune echipa condusă de pe bancă de Ruben Amorim a condus campionatul de la un capăt la altul.
Sporting are 25 de victorii și 7 egaluri în 32 de meciuri, fiind singura echipă neînvinsă din campionatele importante ale Euroepei. Sintagma "atacul câștigă meciuri, dar apărarea câștigă campionate" poate descrie perfect acest sezon al celor de la Sporting. Deși are abia al 3-lea atac din Portugalia (57 de goluri), după Porto (67) și Benfica (62), Sporting a impresionat în defensivă, primind numai 15 goluri în cele 32 de meciuri jucate până acum.
Fotbal
#Euroscout Nuno Mendes, surpriza din Portugalia
23/04/2021 LA 11:44
Bucuria a fost enormă pentru suporterii lui Sporting, care au uitat de restricțiile generate de pandemie și au sărbătorit pe străzi titlul câștigat după aproape 2 decenii de așteptare.
Jucătorii au făcut celebrul tur al orașului într-un autocar descoperit, bucurându-se alături de suporteri.

Sporting, campioana Portugaliei pentru a 19-a oară

Titlul din acest sezon a fost cel de-al 19-lea din istoria clubului fondat în 1906. "Alb-verzii" sunt totuși departe de marile rivale la acest capitol, Benfica având 37 de titluri interne, iar FC Porto 29.
Ultimul titlu câștigat de Sporting înaintea acestuia data din sezonul 2001-2002. Atunci, echipa din Lisabona era antrenată de Ladislau Boloni, care lăsa echipa națională în plină campanie de calificare la mondialul asiatic din 2002 pentru a da curs ofertei portughezilor.
Echipa de pe Alvalade termina acel sezon cu 75 de puncte, cu 5 peste Boavista. Cel mai în formă jucător din echipă a fost Mario Jardel, care a marcat 42 de goluri, dar în atacul lui Boloni mai erau și Marius Niculae, Sa Pinto sau Ricardo Quaresma, aflat la început de carieră, în timp ce Cristiano Ronaldo juca încă la echipele de juniori ale clubului.
Premier League
Jadon Sancho nu mai e prioritatea numărul unu la Man United! "Diavolii" au o alternativă mai ieftină
16/03/2021 LA 17:57
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
ACUM 9 MINUTE