Șumudică a dus-o pe Gaziantep pe locul întâi intermediar, în etapa trecută din Turcia, o premieră în istoria clubului.
La scurt timp, oficialii s-au grăbit să anunțe că prelungirea contractului lui Șumi e o treabă ca și făcută. Ba mai mult, presa turcă anunță că cei din conducerea lui Gaziantep s-au folosit de acest detaliu pentru a-i convinge pe alți fotbaliști să semneze prelungirea.
"Am avut o întâlnire cu antrenorul nostru, Marius Șumudică. A fost o discuție pozitivă. Vom prelungi actuala înțelegere, care expiră la vară. Îl iubim pe Marius", a declarat Mehmet Buyukekşi, președintele lui Gaziantep, conform publicației locale Ajansspor.
Cupa Mondială FIFA
Turiştii de la Cupa Mondială, mult sub aşteptări. Cifrele oferite de Qatar, după 2 săptămâni
ACUM 30 MINUTE
Adevărul e cu totul altul, iar jocul dublu făcut de conducerea lui Gaziantep l-a deranjat pe Șumudică, acesta amenințând cu plecarea.
"Cred că săptămâna viitoare ne despărțim. Mă deranjează si declarațiile că ne-am înțeles cu antrenorul. Nu ne-am înțeles deloc. Vor să liniștească fanii, nu știu ce-i în capul lor. Sunt șefii mei, îi respect. Mă deranjează foarte mult când începi să vorbești cu jucători fără să întrebi antrenorul. Nu e normal. Antrenorul trebuie să fie șeful în vestiar.
E greu să ajungi la echipe mari în Turcia. M-am bucurat de mesajul unuia dintre directorii sportivi de la o echipă mare, dar e greu să ajungi la un astfel de nivel. Au antrenorii lor, cu un oarecare statut. Sunt antrenori care au nume în Turcia și e greu să le iei fața. Nici nu știu cum am ajuns noi aici, suntem ca și castravetele în salata de boeuf, unora nu le place și îl dau la o parte", a spus Șumudică, la Digi Sport.

Șumudică susține că are o ofertă de la Al Shabab

Azi va avea loc o discuție importantă cu cei din conducerea clubului pentru parafarea unui nou contract.
Șumi vrea performanță, iar oficialii turcilor nu par dispuși să asigure acest lucru, lucru de neînțeles după un sezon atât de bun, pe care nimeni nu îl anticipa. Șumudică a dezvăluit că are o ofertă extrem de tentantă de la Al Shabab, și e tentat să îi dea curs.
"Nu e nimic adevărat. Eu n-am avut nicio discuție concretă cu ei, nu ne-am înțeles. În seara asta vor veni la hotel ca să purtăm o discuție, dar eu cred că va fi destul de greu. Eu îmi doresc doi jucători și ne împotmolim la sume modice. Cred că va fi destul de greu ca eu să continui aici, chiar acum zece minute am închis cu președintele unui club din Golf și există șansa ca eu să merg acolo.
De acum, de săptămâna viitoare. Eu vrea să-mi duc contractul la sfârșit, dar sunt niște sume uriașe, n-am cum să refuz. Eu tot am dat semnale, m-au amânat, n-am avut nicio discuție. În seara asta vom discuta, dar ei știu foarte bine că nu putem continua în acest condiții. Cred că le va fi greu să suporte ceea ce eu voi cere pentru mine și stafful meu. Clubul este Al-Shabab, unde am mai fost. Mi-a făcut o ofertă, negociem, suntem aproape și este șansa să colaborăm foarte curând.
Vorbeam cu Maxim, i-am explicat situația, sunt un tip care nu mă ascund. Mi-am văzut de treabă, pregătesc echipa. Mâine suntem decimați, avem 5 jucători lipsă. Nu credeam în viața mea să fiu unul din cei 4 antrenori care continuă de un an jumătate în Turcia, Terim, Buruk și antrenorul de la Sivas. Sunt niște borne care mă bucură. E un ciclu pe care vreau să-l închid în vară", a mai spus antrenorul român care scrie istorie în Turcia.
Șumudică a fost la cârma lui Al-Shabab în stagiunea 2018-2019, chiar înainte să vină la Gaziantep. A condus echipa în 32 de partide, reușind 16 victorii și 9 egaluri. La clubul din Riyadh e fostul portar al CFR-ului, Arlauskis, dar și doi senegalezi în vogă: Alfred N'Diaye și Makhete Diop.
800.000 de euro este salariul anual al lui Șumudică la Gaziantep, mult sub ce îi oferă arabii.
Cupa Mondială FIFA
Ancelotti, surprins că Ronaldo a fost rezervă cu Elveția: "Poate că încă se simte ca la 20 de ani"
ACUM 35 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, demis de la naţionala Spaniei, după dezastrul cu Maroc. Anunţul oficial al Federaţiei
ACUM O ORĂ