Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scandal uriaș în Arabia Saudită! Fenerbahce și Galata au refuzat să mai joace Supercupa Turciei

Nicu Savin

Actualizat 29/12/2023 la 21:34 GMT+2

Galatasaray și Fenerbahce ar fi trebuit să joace în această seară Supercupa Turciei la Ruad, în Arabia Saudită, dar partida a fost anulată în ultimul moment și cele două echipe se vor întoarce la Istanbul. Conform presei din Turcia, cele două formații au refuzat să mai joace meciul, deoarece saudiții le-au interzis purtarea unor însemne cu Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne.

Dzeko contro Icardi, Fenerbahce-Galatasaray 2023/24

Credit imagine: Getty Images

Fenerbahce și Galatasaray au remizat alb în campionat săptămâna trecută, iar nervii au fost întinși la maxim din cauza accidentării lui Maruro Icardi, care s-a lovit cu capul de bară după ce a fost împins de Dzeko. Era de așteptat ca tensiunea să fie ridicată la doar câteva zile distanță, pentru că cele două mari rivale trebuia să joace în această seară Supercupa Turciei.
Meciul trebuia să se dispute la Riad, în Arabia Saudită, dar a fost anulat în ultimul moment. Cele două echipe au decis să celebreze cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la fondarea Turciei moderne de către Mustafa Kemal Ataturk și doreau să afișeze un banner mare cu fostul conducător și să poarte echipamente speciale pentru a-i aduce un omagiu.

Galatasaray și Fenerbahce au refuzat să jaoce Supercupa Turciei în Arabia Saudită

Conform Fanatik.tr, autoritățile din Arabia Saudită au interzis, însă, acest lucru și a început un mare scandal diplomatic. Oficialii de la Fenerbahce și Galatasaray au purtat discuții cu președintele Federației Turce de Fotbal și s-a ajuns la concluzia că meciul nu trebuie să aibă loc decât în condițiile dorite.
"Vom merge la meciul de la Fenerbahce cu tricoul nostru special pregătit pentru aniversarea a 100 de ani a Republicii noastre", au transmis cei de la Galatasaray pe conturile oficiale.
Meciul trebuia să înceapă la ora 19:45 (ora României) și fanii eternelor rivale din Superlig au ajuns la stadion, dar echipele nu. Ambele formații au rămas la hotel și se vor întoarce cât mai repede posibil la Istanbul.
În presa turcă s-a zvonit că saudiții au interzis inclusiv intonarea imnului Turciei înaintea meciului care trebuia să aibă loc la Riad. Înainte ca meciul să fie anulat, Federația Turcă a dezmințit aceste zvonuri și a transmis un mesaj clar: "Meciul de Supercupă va începe în prezența drapelului nostru turc, cu evenimente de sărbătorire a 100 de ani de la fondarea Turciei moderne, un moment de reculegere pentru martirii noștri și imnul nostru național care va fi interpretat de artistul Norm Ender".
Totuși, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată și partida a fost anulată. Beșiktaș și Ankaragucu au fost primele cluburi care au salutat decizia celor de la Fenerbahce și Galatasaray și s-au oferit să pună la dispoziție stadioanele proprii pentru disputarea Supercupei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo