Chelsea a început cu dreptul noul sezon, câștigând la lovituri de departajare Supercupa Europei împotriva celor de la Villarreal. La finalul celor 90 de minute scorul a fost 1-1, Ziyech (min.27) și Gerard Moreno (min.73) marcând pentru cele două echipe.
În prelungiri nu s-a mai marcat și totul s-a decis la loteria penalty-urilor. Înainte de fluierul final, Thomas Tuchel a luat o decizie mai rar întâlnită. Deși apărase foarte bine pe parcursul jocului, Edouard Mendy a fost înlocuit cu Kepa Arrizabalaga. Mutarea antrenorului german s-a dovedit în final a fi una genială, cel mai scump portar din lume apărând două lovituri de pedeapsă și contribuind astfel decisiv la câștigarea trofeului de către londonezi.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199163.png
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40

Thomas Tuchel: "Există dovezi că Kepa este mai bun la penalty-uri"

La finalul partidei, Thomas Tuchel a explicat de ce a luat această decizie, menționând că totul a fost planificat și nu a fost o hotărâre de moment. Managerul german a indicat chiar că a stabilit acest lucru îmrepună cu staff-ul său încă de când a ajuns pe Stamford Bridge, dar până acum nu a avut ocazia să-l pună deoarece Chelsea nu a ajuns în sezonul trecut niciodată la loviturile de departajare.
"Acest lucru nu a fost spontan. Am vorbit despre asta cu portarii înainte de primul meu meci de cupă, împotriva lui Barnsley. Am avut câteva statistici pe care le-am analizat și acestea au arătat că Willy Caballero este cel mai bun la apărarea penalty-urilor.Au fost analizate circa o mie de lovituri de la 11 metri.
Al doilea cel mai bun a fost Kepa și al treilea a fost Mendy. Analizele și antrenorii de portari mi-au prezentat la date, am vorbit cu toți cei trei portari foarte deschis și le-am spus că acest lucru se poate întâmpla în jocurile eliminatorii. Dacă mai avem o schimbare, o facem pe aceasta, nu din motive personale, ci pentru a ajuta echipa, pentru a crește șansele de a câștiga, deoarece statistica ne demonstrează asta.", a spus Tuchel, citat de Daily Mail.
Managerul lui Chelsea a adăugat că Mendy acceptă fără probleme să fie schimbat în astfel de momente, deoarece a înțeles că al său coechipier este mai inspirat la apărarea penalty-urilor: "Este fantastic Edouard acceptă. El lasă orgoliul la o parte când luăm această decizie și este conștient de ce facem acest lucru, aceasta este cheia. Știe că nu este o idee bruscă a managerului. Există dovezi că Kepa este mai bun la penalty-uri, iar acești tipi sunt jucători de echipă. Mă bucur pentru Kepa și pentru că Edouard nu este un tip mândru și acceptă să iasă din teren pentru a ajuta echipa."
După ce și-a adjudecat deja primul trofeul al sezonului, Chelsea se pregătește de startul noului sezon din Premier League. Londonezii vor juca în prima etapă pe teren propriu, sâmbătă, 14 august, de la ora 17:00, în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55