Trupa de pe Bernabeu și-a respectat statutul de favorită în meciul de la Helsinki și a învins gruparea din Bundesliga fără mari emoții. David Alaba a deschis scorul pentru echipa blanco, iar Karim Benzema a majorat avantajul, devenind astfel al doilea marcator all-time al "galacticilor".
Carlo Ancelotti a intrat și el în istorie, cu a patra Supercupă câștigată din postura de antrenor, un record în istoria fotbalului. Tehnicianul italian a vorbit la finalul partidei despre prestația elevilor săi, pe care a ținut să-i laude pentru jocul făcut.
"Nu aveam nevoie de acest meci ca să spun că echipa are foame de trofee și este motivată. A fost un meci mult mai complicat decât a părut. De la golul lui Alaba, am controlat bine [jocul]. Vreau să scot în evidență soliditatea din apărare.
Supercupa Europei
Benzema recunoaște că plecarea lui Cristiano Ronaldo l-a ajutat să evolueze. Dezvăluirea francezului
10/08/2022 LA 12:16
În ultimele trei finale nu am primit goluri, ceea ce este foarte important. Este cel mai sănătos [vestiar] pe care l-am avut vreodată. Este clar pentru mine. Mă ajută să câștig, dar inteligența jucătorilor este cea mai importantă", a declarat managerul de pe Bernabeu, citat de cotidianul Marca.
Citește și:

Ancelotti îl vede pe Benzema noul Balon de Aur

Carlo a făcut câteva afirmații și cu privire la cel mai important jucător al "galacticilor" din sezonul trecut, Karim Benzema. Francezul a adunat în stagiunea precedentă 44 de goluri în 46 de partide și a contribuit la cele două trofee obținute de Real Madrid, La Liga și Champions League.
Antrenorul de pe Bernabeu crede că atacantul său va obține cu siguranță Balonul de Aur la finalul anului, când va avea loc decernarea prestigiosului trofeu.
"Benzema este un jucător foarte important, un lider adevărat pentru noi. A marcat multe goluri, a încheiat sezonul bine. Acum Balonul de Aur. Există dubii? Nu cred că cineva are așa ceva", a afirmat Ancelotti, citat de Gazzetta dello Sport.
Real Madrid va începe un nou sezon în La Liga duminică, în fața nou-promovatei Almeria, de la ora 23:00.
Supercupa Europei
Începe o nouă eră în fotbal! O nouă tehnologie de detectare a offside-ului, folosită în Supercupă
10/08/2022 LA 09:41
Supercupa Europei
Așteptarea a luat sfârșit! Eden Hazard ar putea juca în prima sa finală pentru Real Madrid
10/08/2022 LA 08:10