Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul antrenor care obține această performanță! Recordul lui Guardiola, după câștigarea Supercupei Europei

Romeo Ene

Publicat 17/08/2023 la 09:59 GMT+3

Manchester City a câștigat pentru prima dată în istorie Supercupa Europei, după ce a învins-o pe Sevilla la loviturile de departajare. Pep Guardiola și-a trecut din nou în palmares acest trofeu, dar tehnicianul a mai stabilit un record după această performanță.

Pep Guardiola, Manager of Manchester City, interacts with Cole Palmer during the UEFA Super Cup 2023 match between Manchester City FC and Sevilla FC at Karaiskakis Stadium on August 16, 2023 in Piraeus, Greece.

Credit imagine: Getty Images

Meciul s-a terminat nedecis după 90 de minute, scor 1-1, iar apoi s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. City a profitat de ratarea lui Nemanja Gudelj și a câștigat pentru prima dată acest trofeu european.
Astfel, Pep Guardiola a stabilit un nou record după ce echipa sa a câștigat Supercupa Europei. El devine primul tehnician din istorie care câștigă Supercupa Europei cu trei echipe diferite (FC Barcelona - de două ori, Bayern Munchen și Manchester City).
Pep Guardiola și Carlo Ancelotti sunt singurii antrenori care au câștigat acest trofeu de 4 ori. Mai mult decât atât, Pep Guardiola a câștigat, odată cu Supercupa Europei, mai multe trofee la Manchester City decât la Barcelona. El are 15 trofee cucerite cu "cetățenii" și 14 cu Barcelona. Câștigătoarea Champions League devine a 6-a echipă engleză ce pune mâna pe acest trofeu. Ultima Supercupă a Europei cucerită de o formație engleză a fost în 2021, după succesul lui Chelsea.

Pep Guardiola, 15 trofee alături de Manchester City

Chiar și așa, City a avut de suferit pentru a câștiga acest trofeu. Sevilla și-a creat câteva oportunități importante de a marca la scorul de 0-1, iar în cazul în care le-ar fi transformat, i-ar fi fost extrem de dificil lui City să revină, lucru recunosut inclusiv de Pep Guardiola, antrenorul echipei. Spaniolii au deschis scorul în minutul 25, după lovitura de cap a lui En Nesyri, iar City a egalat prin Palmer, în minutul 63.
CITEȘTE ȘI:
S-a încheiat 1-1, iar englezii au câștigat la loviturile de departajare. Erling Haaland, Julian Alvarez, Mateo Kovacic, Jack Grealish şi Kyle Walker au înscris pentru câștigătoarea Champions League, în timp ce Lucas Ocampos, Rafa Mir, Ivan Rakitic şi Gonzalo Montiel au punctat pentru câștigătoarea Europa League. Diferența s-a făcut la ratarea lui Nemanja Gudelj, care a trimis în bara transversală.
Pep Guardiola și cele 15 trofee câștigate pe banca lui Manchester City:
  • 1 x UEFA Champions League
  • 5 x Premier League
  • 1 x Supercupa Europei
  • 2 x Cupe ale Angliei
  • 4 x Cupe ale Ligii Angliei
  • 2 x Supercupe ale Angliei
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo