Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola a recunoscut cele mai dificile momente din meciul cu Sevilla: "S-ar fi terminat"

Romeo Ene

Publicat 17/08/2023 la 09:32 GMT+3

Manchester City a câștigat pentru prima dată în istorie Supercupa Europei. Englezii au învins-o pe Sevilla, la loviturile de departajare, scor 5-4, și au reușit să câștige încă un trofeu european.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola celebrates after winning the 2023 UEFA Super Cup football match between Manchester City and Sevilla at the Georgios Karaiskakis Stadium in Piraeus on August 16, 2023.

Credit imagine: Getty Images

Partida s-a terminat egal, 1-1, după 90 de minute, astfel s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Nu s-au mai jucat prelungiri, iar City a profitat de ratarea lui Nemanja Gudelj, care a trimis în bara transversală, și a câștigat Supercupa Europei.
Chiar și așa, City a avut de suferit pentru a câștiga acest trofeu. Sevilla și-a creat câteva oportunități importante de a marca la scorul de 0-1, iar în cazul în care le-ar fi transformat, i-ar fi fost extrem de dificil lui City să revină, lucru recunosut inclusiv de Pep Guardiola, antrenorul echipei. Spaniolii au deschis scorul în minutul 25, după lovitura de cap a lui En Nesyri, iar City a egalat prin Palmer, în minutul 63.
Pep Guardiola a vorbit la finalul meciului despre succesul echipei sale, dar a recunoscut faptul că a avut și o doză de noroc, ținând cont de ratările spaniolilor: "O echipă foarte bună, în prima repriză ei au reușit multe, noi am ajuns târziu la centrările lui Acuna și Navas, au urcat cu mulți jucători, au marcat.
Cel mai greu ne-a fost în primele 10 minute din a doua repriză, când ar fi putut să ne condamne. Au avut două ocazii clare, una prin En-Nesyri și celălaltă cu Ocampos. Probabil s-ar fi terminat jocul. Apoi ne-am găsit ritmul necesar. Am atacat pe stânga, pe dreapta, am marcat și apoi am avut ocazii să învingem. Zilele trecute am pierdut la penalty-uri împotriva lui Arsenal, iar azi am câștigat", a precizat managerul lui City, citat de Marca.

City, Supercampioana Europei

Pep a explicat și motivul pentru care Walker a executat a 5-a lovitură de la 11 metri pentru englezi, fundașul nefiind un obișnuit unor astfel de lovituri. A fost practic golul care a făcut diferența în finală, ținând cont de faptul că Gudelj a ratat pentru Sevilla.
"Nu, nu este obișnuit cu penalty-urile, noi i-am dat responsabilitatea. La antrenament mai execută și o face foarte bine. E o chestiune psihică, trebuie să fii decis", a adăugat Guardiola.
Partida a avut loc pe Georgios Karaiskakis Stadium, din Pireu, Grecia. Inițial, întâlnirea a fost programată în Kazan (Rusia), dar din cauza invaziei din Ucraina meciul a fost mutat. Arena din Grecia are o capacitate de 32.115 locuri.
CITEȘTE ȘI:
Premiul pentru câștigătoare este unul substanțial. Sevilla va încasa 3,8 milioane de euro de la UEFA, în timp ce Manchester City va fi recompensată cu 5 milioane de euro. Manchester City s-a calificat în Supercupa Europei după ce a învins-o pe Inter în finala Champions League, scor 1-0. De cealaltă parte, Sevilla a trecut cu 2-1 de AS Roma, în ultimul act din Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo