Dezamăgitori în Criteriul Dauphine, Froome și Thomas nu puteau ajunge la un nivel optim în perspectiva competiției care debutează pe Eurosport pe 29 august, astfel că englezii au ales prin prisma performanței. Chiar dacă echipa ar fi beneficiat de o mult mai bună promovare și vizibilitate prin prezența celor doi, Ineos a înțeles că nu poate concura cu Jumbo Visma având doi rutieri ieșiți din formă.
Ca atare, Froome va fi lider în Vuelta, în timp ce "G" va lupta pentru cucerirea Giro, în speranța că în următoarea lună și jumătate cei doi vor ajunge cât mai aproape de forma care i-a consacrat.

Carapaz și Amador, preferați de Ineos pentru Turul Franței

Premier League
Rafa Benitez nu este de acord cu comparațiile între echipa sa de la Liverpool și cea din prezent
ACUM O ORĂ
În locul lor pentru Turul Franței au fost selectați Richard Carapaz și Andrey Amador. Primul este câștigătorul Giro 2019 și era de așteptat să își apere titlul în Turul Italiei. Nu se știe încă dacă ecuadorianul va merge și în Giro, unde să împartă șefia cu Thomas, dar cel mai probabil așa se va întâmpla.
Carapaz a părut destul de în formă în Turul Poloniei, unde însă a căzut pe o coborâre. El nu a avut rezultatele dorite în Il Lombardia (locul 13) și Giro dell Emilia (abandon), însă forma este prezentă. E încă sâcâit de mici dureri după căzătura care l-a forțat să abandoneze din Turul Poloniei (unde a câștigat etapa a 3-a), dar e de așteptat ca până la startul Turului Franței să se recupereze total.
El și Amador nu vor avea alt rol în Le Tour decât să îl sprijine pe Bernal în munți, învingătorul de anul trecut având acum o echipă mult mai puternică, cu locotenenți pe care se poate baza în lupta de la distanță cu Jumbo Visma. Varianta a doua de clasament general pentru Ineos în Turul Franței va fi Pavel Sivakov, rusul de 23 de ani care a uimit cu forma sa în Dauphine.

Echipa lui Ineos pentru Turul Franței

  • Andrey Amador
  • Egan Bernal
  • Richard Carapaz
  • Jonathan Castroviejo
  • Michal Kwiatkowski
  • Luke Rowe
  • Pavel Sivakov
  • Dylan van Baarle

Dave Brailsford: "Froome va avea parte de toată susținerea noastră în Vuelta"

Aflat la final de contract cu Ineos, Froome va încerca să își treacă în palmares un al 8-lea mare tur. Chiar dacă visul său era să îi egaleze pe legendarii Anquetil, Merckx, Hinault și Indurain, va trebui să amâne acest obiectiv pentru 2021, când va îmbrăca tricoul lui Israel Start Up Nation.
"Egan va încerca să își apere tricoul galben cucerit anul trecut, în timp ce Richard Carapaz e nerăbdător să debuteze în primul său Tur al Franței. Geraint va încerca să câștige un al doilea mare tur, dar în Giro. Ar fi primul galez care să reușească o astfel de performanță. Chris va merge în Vuelta, el e o legendă a acestui sport, un adevărat campion și a demonstrat cât de motivat e după căzătura de anul trecut din Dauphine. Vrem să îl susținem cu tot ce putem pentru a câștiga un nou mare tur. Până la startul Turului Spaniei, el își va continua progresul și cu siguranță va ajunge la un nivel de top", a spus Dave Brailsford în această dimineață, într-o conferință de presă.
Geraint Thomas a terminat Dauphine la 53 de minute și 38 de secunde de învingătorul Daniel Martinez, în timp ce Froome a fost și mai jos în clasament: a pierdut în cele 5 etape grele nu mai puțin de o oră și 26 de minute.
În aceste condiții, era imposibil ca cei doi să fie o variantă pentru general sau pentru ajutarea lui Bernal. În egală măsură, Ineos s-a temut și de faptul că cei doi rutieri britanici nu vor da totul pentru a-l ajuta pe columbian, în condițiile în care orgoliile sunt mari. Cum Roglic se poate baza pe rutieri care oricând pot face top 10 la general în Turul Franței (Tom Dumoulin (favorit chiar la un loc pe podium), Sepp Kuss, George Bennett sau Steven Kruijswijk, a cărui prezență e însă sub semnul întrebării, după căzătura din Dauphine), era nevoie ca Ineos să încerce să reducă pe cât posibil ecartul de formă existent în acest moment.
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
ACUM 2 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
ACUM 2 ORE