Dauphine a rămas azi fără liderul la zi Primoz Roglic (Jumbo-Visma), care nu a vrut să forțeze după căzătura de ieri, dar și fără Nairo Quintana, columbianul acuzând dureri la genunchi și dorind să se protejeze în perspectiva Turului Franței, care începe în mai puțin de două săptămâni. Cei doi au îngroșat lista rutierilor de general care au abandonat, după ce ieri Bernal, Buchmann și Kruijswijk au părăsit competiția.
Ca atare, în pluton a fost anarhie, Jumbo-Visma, echipa care a condus atât de autoritar, neavând vreun interes să ducă o trenă susținută. Nici Ineos nu a ieșit la rampă, preferând să îl trimită pe puternicul Sivakov în evadare.
Atacurile s-au succedat cu repeziciune, iar pe finalul unei zile cu 7 cățărări repertoriate (ultimele 3 doar de categoria a 2-a, totuși), Sepp Kuss s-a dovedit a fi cel mai puternic. Yankeul a atacat în ultimii kilometri și nimeni nu a găsit răspuns pentru a-i contracara mișcarea. Pe hârtie al 5-lea om ca valoare din echipa lui Jumbo-Visma pentru Turul Franței, americanul a confirmat că echipa olandeză se află la un cu totul alt nivel decât toate celelalte formații. El a bifat astfel a 17-a victorie a lui Jumbo-Visma în acest an, o performanță incredibilă judecând după cât de puține curse s-au ținut din cauza pandemiei.
Tour of Türkiye
Surpriză uriașă în Turul Turciei! Eduardo Sepulveda a câștigat etapa a 4-a și e lider la general
13/04/2022 LA 14:33

Daniel Martinez, prea puternic pentru Pinot

Pinot a devenit liderul cursei după abandonul lui Roglic, dar încă de la începutul rundei se anunța o bătălie pe muchie de cuțit pentru victoria la general. Asta pentru că între francez și Richie Porte, locul 8, era o diferență de doar 21 de secunde. Fără principalul locotenent, David Gaudu, care a ales să nu participe în Dauphine din cauza unor probleme la stomac, Pinot a părut că nu poate gestiona statutul de favorit. El l-a pierdut destul de repede azi și pe Sebastien Reichenbach, astfel că a fost expus pe final de etapă.
De slăbiciunile rutierului din Hexagon a profitat Daniel Martinez, care a atacat pe final și a reușit să pună distanță între grupul său și cel al lui Pinot. Al treilea om de general al lui Education First, după Rigoberto Uran și Sergio Higuita, columbianul de 24 de ani a terminat cu 35 de secunde avans față de Pinot, la care s-au adăugat secundele de bonificație aferente locului secund. Mai mult decât suficient pentru ca Daniel Martinez să urce pe locul 1 la general și să bifeze cea mai importantă performanță a carierei. Până acum, sud-americanul avea ca principală referință o etapă câștigată în Paris Nisa, dar acum pare în stare să gestioneze și generalul în cursele mari.

Criteriul Dauphine - finalul etapei 5

Clasamentul de etapă în Dauphine
https://i.eurosport.com/2020/08/16/2865517.png
Clasamentul general în Dauphine
https://i.eurosport.com/2020/08/16/2865518.png
Destul de bun și la contratimp, Daniel Martinez ar putea fi o surpriză în Turul Franței, unde un loc în Top 10 cu siguranță că ar putea fi la îndemână.
De salutat performanța impresionantă reușită azi și de Sivakov. Rusul a căzut pe coborâre, în timp ce se afla în evadare, alături de Alaphilippe, dar a arătat o forță fantastică pe final, rezistând și reușind să ocupe un onorant loc 4. Exceptându-l pe Bernal, rusul pare în acest moment marele pariu al lui Ineos pentru Turul Franței, în condițiile în care Geraint Thomas și Chris Froome au fost niște umbre în cursele de după reluarea sezonului.
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Milano - Sanremo
Absențe de marcă în Milano - Sanremo! Julian Alaphilippe și Sonny Colbrelli au declarat forfait
16/03/2022 LA 12:18