Ultima etapă a Criterium du Dauphine 2020 va începe fără lider. Purtătorul tricoului galben și cel care a dominat clar cursa încă de la început, Primoz Roglic, nu va mai participa astăzi. Echipa sa, Jumbo-Visma, a confirmat retragerea în această dimineață.
Roglic a suferit o căzătură serioasă într-o zonă de plat. El a revenit destul de rapid în șa iar spre final a părut invincibil. Cu toate acestea, el a acuzat dureri serioase, chiar dacă nu a lăsat să se vadă acest lucru.
"L-ați văzut terminând etapa, era încă puternic, dar să știți că a strâns din dinți, pentru că a avut dureri mari. E plin de zgârieturi și tăieturi pe corp, va trebui să așteptăm până mâine să vedem ce va fi", declara ieri directorul sportiv de la Jumbo Visma, Grischa Niermann.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Roglic este precaut înainte de Turul Franței

Ca urmare a căzăturii suferite, Roglic nu vrea să riște nimic cu două săptămâni înainte de Turul Franței, competiție transmisă în direct de Eurosport și a decis să se retragă din Dauphine.
”Ca urmare a căzăturii de ieri, Primoz Roglic - lider la general și puncte - nu va mai participa la ultima etapă de astăzi. Evoluția accidentărilor sale va determina planurile pentru următoarele curse. Îi urăm însănătoșire grabnică!”, au scris cei de la Jumbo-Visma.
Cu doar două săptămâni înainte de Turul Franței (29 august - 20 septembrie în direct pe Eurosport), mai mulți cicliști s-au retras din Dauphine - Bernal, Buchmann și Kruijswijk, locurile 1, 4 și 3 la Turul Franței 2019.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02