Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie, pasă de gol pentru Lausanne într-un meci cu 11 galbene! Cum a fost notat

Romeo Ene

Publicat 03/09/2023 la 12:35 GMT+3

Rareș Ilie nu s-a adaptat la Nice și a fost împrumutat la Maccabi Tel Aviv în sezonul trecut, iar în acest sezon evoluează pentru Lausanne, ocupanta locului 11 din campionatul Elveției. El are evoluții apreciate aici și a reușit o pasă de gol la ultimul meci pe care l-a disputat în campionat echipa sa.

Rareș Ilie, sursa: Twitter Romanian Football

Credit imagine: Twitter

Din păcate pentru el, Lausanne a pierdut meciul cu St. Gallen, scor 1-2, în etapa cu numărul 6 din campionatul Elveției. A fost un meci extrem de dur, în care arbitrul a acordat 11 cartonașe galbene.
Fabian Schubert a deschis scorul pentru gazde în minutul 74, atunci când trupa lui Rareș Ilie evolua cu un om mai puțin pe teren. Ilie a fost rezervă și a intrat pe teren în minutul 82, în locul lui Simone Grippo. 2-0 s-a făcut în minutul 84, după autogolul lui Anel Husic, iar Lausanne nu mai avea decât șanse teoretice pentru a spera la o remiză.
În minutul 90, oaspeții au înscris prin Brighton Labeau, iar cel care i-a oferit assist-ul a fost Rareș Ilie. Totuși, nu a fost suficient pentru ca Lausanne să obțină măcar un punct, iar trupa românului are un început slab de campionat.
În urma acestui eșec, Lausanne este pe locul 11 din 12 echipe, cu 4 puncte după primele 6 etape. Surpriza este reprezentată de ocupanta ultimului loc din Elveția. Este vorba despre Basel, multiplă campioana, însă o umbră a echipei de acum câțiva ani.
Deși a jucat doar 16 minute, Rareș Ilie a primit nota 7 din partea specialiștilor de la Sofa Score. 2 goluri și un assist are Ilie pentru noua sa echipă, după împrumutul de la Nice și este cotat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 2,5 milioane de euro.

Rareș Ilie, împrumutat la Lausanne de Nice

Transferat pentru 5 milioane de euro de la Rapid la Nice, Rareș Ilie nu i-a convins pe francezi, motiv pentru care a fost împrumutat în iarnă la Maccabi Tel-Aviv. Acum, împrumutul său a expirat, iar Rapid spera să îl repatrieze.
Tânărul mijlocaș nu a rămas la Nice și nici nu s-a întors în campionatul intern, francezii alegând să îl împrumute la Lausanne, formație nou-promovată în prima ligă din Elveția.
CITEȘTE ȘI:
Nice și Lausanne au aceiași patroni, iar oficialii grupării din Hexagon consideră că "țara cantoanelor" reprezintă locația ideală pentru ca fotbalistul român să se dezvolte și să își atingă potențialul.
În stagiunea trecută, Rareș Ilie nu a convins la Nice, deși a prins 8 meciuri în tricoul francezilor. Nici la Maccabi Tel-Aviv nu a reușit să se impună, nereușind să înscrie vreun gol în cele 9 partide bifate.
Rapid a aflat în timp util că francezii de la Nice nu se vor baza pe internaționalul român nici în stagiunea viitoare, astfel că a dorit să îl împrumute. Din nefericire pentru clubul din Grant, gruparea din Hexagon a decis să îl trimită pe mijlocașul ofensiv la Lausanne.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo