Visul celor de la Manchester City de a câștiga toate competițiile în care au fost angrenați în acest sezon s-a spulberat aseară. "Cetățenii" au pierdut cu 1-0 contra lui Chelsea în semifinalele Cupei Angliei. Astfel, trupa lui Guardiola mai poate lua "doar" 3 trofee în acest sezon: Cupa Ligii (va juca în finală cu Tottehnam), Premier League (câștigarea titlului este doar o chestiune de timp) și Champions League (va juca în semifinale cu PSG).
La meciul cu Chelsea de pe Wembley, Guardiola a surprins multă lume prin echipa pe care a trimis-o în teren. Numai 3 jucători care au fost titulari la mijlocul săptămânii contra Borussiei Dortmun au fost titulari și în Cupa Angliei: De Bruyne, Diaz și Rodri.

Pep Guardiola, acid la dresa criticilor

Liga
5 antrenori care i-ar putea lua locul lui Koeman la Barcelona în cazul unui eșec cu Granada
ACUM 6 ORE
Această decizie a managerului iberic i-a frapat pe unii oameni din fotbalul britanic, care au catalogat-o drept lipsă de respect la adresa celei mai vechi competiții din lume. Guardiola a ținut să le răspundă acestora, spunând că toți jucătorii săi sunt importanți și că meciul a fost tratat cu maximă seriozitate, asumându-și totuși înfrângerea.
"Credeți că nu am acordat atenție jocului? Credeți că Sterling, Ferran Torres sau Gabriel Jesus nu meritau să joace? Nu poți să spui așa ceva despre o echipă care ajunge în fazele superioare ale unei competiții. Spune doar că am pierdut. Și da, când pierzi un joc înseamnă că ai luat decizii greșite. Dar să spui că nu am respctat competiția este un argument slab, foarte slab.
Nu am fi ajuns în semifinalele Cupei Angliei și în finala Cupei Ligii de 4 ori la rând dacă nu am fi respectat competițiile. Am avut multe, multe jocuri cu această echipă în FA Cup în patru sau cinci ani și am jucat mereu pentru a câștiga. A fost un joc strâns. Nu am reușit să câștigăm. Felicitări celor de la Chelsea. Au fost superiori. Dar dacă credeți că nu am acordat atenție jocului, ce ați mai fi spus dacă rezultatul era altul și am fi câștigat, în ciuda celor 8 schimbări în primul 11?", a spus Guardiola, citat de Daily Mail.
Chelsea va juca în finala Cupei Angliei cu învingătoarea dintre Leicester și Southampton, care se întâlnesc astăzi în semifinala a 2-a. Partida va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player începând cu ora 20:30.
Meciurile din FA Cup de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/04/16/3115295.jpg
Premier League
Guardiola, tranșant după ce City a remizat acasă cu Southampton: "Din acest motiv nu am câștigat"
ACUM 20 ORE
Liga
Un jucător de la City, înlocuitorul lui Messi la Barcelona! Cine e fotbalistul dorit pe Camp Nou
IERI LA 07:15