"El Loco" Marcelo Bielsa a creat o nouă "gașcă nebună" la Leeds, formație pe care foarte probabil o vom vedea de sezonul viitor în Premier League. Pe locul întâi în Championship, fosta semifinalistă de Champions League (2001) nu a venit pe Emirates să se apere.
Dimpotrivă, Bielsa a mizat pe faptul că apărarea "tunarilor" e una extrem de slabă și s-a năpustit spre buturile adverse. După 20 de minute, Leeds își crease nu mai puțin de 8 situații de gol și avea o posesie de aproape 70%
Până la pauză, dominația echipei lui Bielsa s-a menținut, Martinez, portarul lui Arsenal, fiind de departe cel mai bun de pe teren. Rezerva lui Leno a reușit nu mai puțin de 5 intervenții salvatoare, doar el și norocul făcând să se intre la cabine cu un rezultat de egalitate.
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
IERI LA 07:16

Statistica primei reprize în Arsenal - Leeds

Mesut Ozil, omul pentru care Unai Emery a fost criticat dur, ca urmare a faptului că îl folosea prea rar, a fost inexistent în prima parte. Germanul a atins mingea de doar 13 ori, o singură dată în treimea lui Leeds, la un corner.
De la cabine, Arsenal a ieșit mult schimbată. Mai mult ca sigur Arteta a identificat slăbiciunile echipei sale și a transmis mesajul corect. Astfel, gazdele au blocat perfect mijlocașii adverși, iar Leeds nu a mai combinat cu dezinvoltură în jumătatea adversă.
Lacazette a trimis în bară, din lovitură liberă, în minutul 50, în ceea ce a fost preambulul unor serii de ocazii la poarta formației de pe Elland Road.
În cele din urmă, golul izbăvirii pentru gazde a venit în minutul 55, când Nelson a înscris la capătul unei faze încâlcite.

Golul lui Nelson contra lui Leeds

Arsenal s-a calificat astfel în turul 4 al FA Cup, acolo unde o va întâlni pe Bournemouth, în mai puțin de trei săptămâni.
Partidele vor avea loc în perioada 24-27 ianuarie și pot fi urmărite în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player.
Dar, până la confruntarea contra "cireșelor", din Cupa Angliei, Arsenal își va canaliza energiile spre Premier League. "Tunarii" vor evolua, în direct la Eurosport 1, sâmbătă, de la 14:30, pe terenul lui Crystal Palace, într-o confruntare care a produs cel puțin 4 goluri în fiecare din ultimele 5 partide.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Charlie Patino, cel mai bun tânăr din istoria Academiei lui Arsenal, gata de debut!
21/09/2021 LA 11:02
Premier League
Două cluburi tari au pus ochii pe Bukayo Saka! Unde e dorit și cât vrea Arsenal în schimbul lui
21/09/2021 LA 07:55