Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, calificată în turul 4 al Cupei Angliei. Leeds a impresionat în prima repriză de pe Emirates

Cristian Mihală

Actualizat 06/01/2020 la 23:55 GMT+2

Arsenal s-a calificat în turul 4 al FA Cup, după ce a trecut cu 1-0 de Leeds. "Tunarii" au suferit în prima repriză, dar după pauză au arătat mult mai solid, iar victoria a venit logic, în fața unei trupe fără multă experiență.

Reiss Nelson of Arsenal scores a goal to make it 1-0 during the FA Cup Third Round match between Arsenal and Leeds United at Emirates Stadium on January 6, 2020

Credit imagine: Getty Images

"El Loco" Marcelo Bielsa a creat o nouă "gașcă nebună" la Leeds, formație pe care foarte probabil o vom vedea de sezonul viitor în Premier League. Pe locul întâi în Championship, fosta semifinalistă de Champions League (2001) nu a venit pe Emirates să se apere.
Dimpotrivă, Bielsa a mizat pe faptul că apărarea "tunarilor" e una extrem de slabă și s-a năpustit spre buturile adverse. După 20 de minute, Leeds își crease nu mai puțin de 8 situații de gol și avea o posesie de aproape 70%
Până la pauză, dominația echipei lui Bielsa s-a menținut, Martinez, portarul lui Arsenal, fiind de departe cel mai bun de pe teren. Rezerva lui Leno a reușit nu mai puțin de 5 intervenții salvatoare, doar el și norocul făcând să se intre la cabine cu un rezultat de egalitate.

Statistica primei reprize în Arsenal - Leeds

Mesut Ozil, omul pentru care Unai Emery a fost criticat dur, ca urmare a faptului că îl folosea prea rar, a fost inexistent în prima parte. Germanul a atins mingea de doar 13 ori, o singură dată în treimea lui Leeds, la un corner.
De la cabine, Arsenal a ieșit mult schimbată. Mai mult ca sigur Arteta a identificat slăbiciunile echipei sale și a transmis mesajul corect. Astfel, gazdele au blocat perfect mijlocașii adverși, iar Leeds nu a mai combinat cu dezinvoltură în jumătatea adversă.
Lacazette a trimis în bară, din lovitură liberă, în minutul 50, în ceea ce a fost preambulul unor serii de ocazii la poarta formației de pe Elland Road.
În cele din urmă, golul izbăvirii pentru gazde a venit în minutul 55, când Nelson a înscris la capătul unei faze încâlcite.
picture

Golul lui Nelson contra lui Leeds

Arsenal s-a calificat astfel în turul 4 al FA Cup, acolo unde o va întâlni pe Bournemouth, în mai puțin de trei săptămâni.
Partidele vor avea loc în perioada 24-27 ianuarie și pot fi urmărite în direct pe Eurosport 1 și pe Eurosport Player.
Dar, până la confruntarea contra "cireșelor", din Cupa Angliei, Arsenal își va canaliza energiile spre Premier League. "Tunarii" vor evolua, în direct la Eurosport 1, sâmbătă, de la 14:30, pe terenul lui Crystal Palace, într-o confruntare care a produs cel puțin 4 goluri în fiecare din ultimele 5 partide.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo