Arsenal s-a impus în faţa rivalei Chelsea cu 2-1 şi a câştigat pentru a 14-a oară în istorie Cupa Angliei. Chelsea a deschis scorul încă din minutul 5 prin Pulisic, dar dubla lui Aubameyang a adus trofeul pe Emirates. Echipa lui Frank Lampard a jucat cu un om în minus din minutul 73 după ce Kovacic a fost eliminat pentru al doilea "galben".
La final, Lampard a analizat cauzele eșecului și a fost suficient de fair-play încât să recunoască faptul că echipa sa nu merita trofeul pus în joc.
"Am început bine, 10-15 minute am jucat excelent și nu putem da vina pe nimeni altcineva decât pe noi pentru ce s-a întâmplat din acel punct. Am devenit mai comozi, nu am mai fost atenți, am ținut de minge prea mult în loc să jucăm din prima și le-am permis să reintre în joc. Am muncit un an de zile bine, dar azi am fost prea lenți. Le-am permis să pună presiune pe noi și nu am evoluat suficient de bine astfel încât să câștigăm o finală", a spus Lampard la final, citat de BBC.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24

Lampard, despre viitorul lui Chelsea

Pentru Chelsea viitorul sună bine, totuși. Deși a avut la dispoziție al treilea cel mai tânăr prim "11" din Premier League (doar United și Bournemouth au avut o medie de vârstă mai scăzută în sezonul din Anglia), "albaștrii" și-au depășit condiția, reușind calificarea în Champions League.
În special pe fază ofensivă echipa a arătat bine în ultimul an, iar venirile lui Ziyech, Timo Werner și, posibil, Kai Havertz vor face ca atacul trupei londoneze să fie și mai exploziv. Totuși, întrebat ce așteptări are de la viitorul sezon, Lampard a recunoscut că momentan nu s-a gândit foarte serios la viitor. Toate energiile au fost canalizate spre finalul de sezon, astfel că abia de acum înainte se va concentra pe ce urmează pentru gruparea de pe Stamford Bridge.
"Nu mă gândesc la ce va fi de acum înainte, toată energia am concentrat-o pe acest meci. Am avut și ghinion, au apărut două accidentări musculare, un umăr dislocat. E finalul unei perioade foarte aglomerate și era normal ca jucătorii să resimtă acest lucru", a mai punctat tehnicianul de pe Stamford Bridge.
Spectacolul din Cupa Angliei de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Nume uriașe în cea mai bună echipă din Premier League din toate timpurile! Cum arată 11-le ideal
13/08/2022 LA 13:41
Premier League
Arsenal - Everton 2-0 | Gabriel Jesus a strălucit la debut, iar Lampard continuă să aibă probleme
17/07/2022 LA 05:35