Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal - Chelsea 2-1 | "Tunarii" câștigă Cupa Angliei și se califică în grupele Europa League

Cosmin Cioboata

Actualizat 01/08/2020 la 21:56 GMT+3

Arsenal s-a impus cu 2-1 împotriva lui Chelsea și a câștigat a 14-a Cupă a Angliei din istoria clubului. Grație victoriei din această seară, "tunarii" lui Mikel Arteta și-au asigurat locul în grupele Europa League din sezonul următor.

Cupa Angliei | Arsenal - Chelsea 2-1

Credit imagine: Getty Images

Calificată deja în Champions League, Chelsea a început mult mai bine finala de pe Wembley și a reușit să deschidă scorul după numai 5 minute. Christian Pulisic a reluat în plasa porții lui Martinez după o pasă cu călcâiul oferită de Olivier Giroud, fostul jucător al "tunarilor". Aubameyang, golgheterul lui Arsenal, a restabilit egalitatea în minutul 28, dintr-o lovitură de la 11 metri obținută tot de el.
Atacantul gabonez a căzut în careu după un duel cu căpitanul lui Chelsea, Azpilicueta. A fost doar începutul coșmarului pentru Azpilicueta. Fundașul spaniol a acuzat o întindere în minutul 35 și n-a mai putut continua. Acesta a părăsit terenul în lacrimi, iar în locul său a intrat Christensen.
Interesant este că, la pauză, raportul faulturilor indica 9-0 în dreptul lui Chelsea. Primul fault comis de Arsenal s-a produs abia în minutul 55.
La numai 4 minute de la reluarea jocului, Pulisic a ieșit și el accidentat din același motiv: întindere musculară. Scăpat spre poarta lui Arsenal, Pulisic a șutat cu piciorul stâng, apoi s-a prăbușit pe gazon. Frank Lampard l-a introdus în locul său pe Pedro.

Arsenal - Chelsea 2-1 | "Tunarii" câștigă Cupa Angliei și se califică în Europa League

Aubameyang a adus-o în avantaj pe Arsenal în minutul 67, când a finalizat un contraatac fulgerător. Bellerin a sprintat impresionant către careul lui Chelsea, apoi mingea a intrat în posesia lui Pepe. Ivorianul i-a pasat lui Aubameyang, care a trecut ușor de Zouma și l-a învins pe Caballero cu o "scăriță" elegantă.
Speranțele lui Chelsea s-au năruit în minutul 73, când Kovacic a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat. Mijlocașul croat a avut o intrare energică asupra lui Xhaka și și-a lăsat echipa în inferioritate numerică pe finalul meciului.
Arsenal a gestionat excelent jocul și a obținut victoria atât de așteptată de întreaga suflare de pe Emirates. A fost a 3-a finală londoneză din Cupa Angliei dintre Arsenal și Chelsea, iar "tunarii" s-au impus în toate.
Grație succesului din această seară, Arsenal și-a trecut în palmares a 14-a Cupă a Angliei. Această finală era singura șansă pentru ca formația lui Mikel Arteta să se califice în cupele europene, ținând cont că a încheiat pe locul 8 în Premier League. Așadar, Arsenal va evolua în sezonul următor în grupele Europa League. În același timp, Wolves a ratat șansa să se califice în cea de-a doua competiție europeană inter-cluburi. "Lupii" sperau la o victorie a lui Chelsea, în urma căreia ar fi primit locul în turul 2 din Europa League.
Spectacolul din Cupa Angliei de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo