Arsenal s-a impus în faţa rivalei Chelsea cu 2-1 şi a câştigat pentru a 14-a oară în istorie Cupa Angliei. După triumful de sâmbătă, formația de pe Emirate şi-a asigurat locul în cupele europene: va juca în următorul sezon de Europa League.
Ultima dată când Arsenal a luat cupa, a fost în 2017, tot după o finală împotriva lui Chelsea terminată 2-1. A fost a treia oară când cele două s-au înfruntat în ultimul act al celei mai vechi competiţii fotbalistice, iar de fiecare dată Arsenal a avut câştig de cauză.
"Ca urmare a acestui succes și a calificării în Europa, Arteta va beneficia de un buget de transferuri mult mai mare decât dacă nu ar fi câștigat această partidă. Arsenal are nevoie de întăriri pentru a reveni în TOP 4", a explicat Alan Shearer pentru BBC.
Premier League
Omul care a "pus umărul" la "divorțul" Ronaldo-United i-a găsit echipă lui CR7: "Etapa 2"
23/11/2022 LA 08:12

Arteta: "Aubameyang va semna prelungirea"

Succesul în fața lui Chelsea are însă și o altă componentă esențială. Aubameyang, cel care a reușit dubla contra rivalei din oraș, pare convins să continue pe Emirates. Mikel Arteta s-a arătat extrem de optimist că gabonezul va semna prelungirea contractului scadent în vara anului viitor. În caz contrar, clubul era forțat să îl vândă acum, pentru a nu risca să îl piardă gratis.
"Știe ce îmi doresc de la el. Știe că vreau să construiesc o echipă în jurul lui. Eu am încredere că va semna prelungirea, astfel de momente îi arată că suntem pe drumul cel bun și că el e atât de important pentru noi. E iubit de toți de la Arsenal și sperăm să îl avem în continuare alături", a spus Arteta, citat de BBC.
Întrebat cu subiect și predicat de reporter dacă Aubameyang își va prelungi contractul, tehnicianul spaniol a răspuns: "Da, o va face!".
Gabonezul are o relație excelentă cu Arteta, prezența tehnicianului urmând a fi decisivă pentru semnarea unui nou contract. După partidă, vârful "tunarilor" a postat pe twitter o imagine extrem de sugestivă. "Managerul meu!!!", a fost mesajul care a însoțit poza de mai jos.

Arteta, după Arsenal - Chelsea 2-1: "Cele mai bune 30 de minute de când am venit"

Referindu-se la partida propriu-zisă, Arteta a admis că startul nu a fost unul ideal, dar e extrem de fericit că echipa sa a arătat tărie de caracter. Deși se aflau într-o situație grea, "tunarii" au strâns rândurile și au revenit impresionant în meci.
"A fost un debut de meci dificil, am primit gol atât de devreme. Dar dacă știu cu certitudine ceva despre acești băieți e că nu se dau bătuți niciodată. Am jucat apoi foarte bine, cred că au fost cele mai bune 30 de minute de când sunt eu aici. Sunt foarte mândru de ce au realizat băieții. E o dublă victorie: pe lângă trofeu, avem șansa de a juca în Europa. Sunt foarte fericit și vreau să îi felicit pe băieți pentru acest succes", a mai spus tehnicianul.
Arteta e prima persoană din istoria lui Arsenal care câștigă FA Cup atât ca jucător, cât și ca manager.
Spectacolul din Cupa Angliei de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34