Mikel Arteta a lucrat timp de trei ani alături de Pep Guardiola la Manchester City și din decembrie a preluat postul de manager la Arsenal. Între 2016 și 2019, Guardiola și Arteta au cucerit împreună 5 trofee majore, incluzând Cupa Angliei acum un an după o victorie clară în finala de pe Wembley, 6-0 cu Watford.
În drumul către succesul din acest an, Arteta a reușit să-și învingă maestrul. Arsenal a câștigat cu 2-0 în fața lui Manchester City în semifinalele Cupei Angliei.

Gol magnific marcat de Aubameyang contra lui City, după 18 pase la rând reușite de Arsenal

Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
După succesul cu 2-1 din finala cu Chelsea, Arteta a ținut să-i mulțumescă lui Guardiola, compatriotul care l-a ajutat să se dezvolte și să-și clădească o filosofie de joc câștigătoare.
Vreau să-i mulțumesc lui Pep pentru că am devenit managerul care sunt acum în mare parte datorită lui. A avut o influență asupra mea încă de când aveam 15 ani și l-am întâlnit la Barcelona. Eram pe atunci amândoi jucători și a avut un impact deosebit în cariera mea, dar și în viața mea. Este fenomenal!

Recordul lui Arteta

Mikel Arteta a devenit primul manager de la Arsenal care reușește să cucerească un trofeu la primul sezon după 33 de ani. Ultimul a fost George Graham în 1987. Scoțianul a adus Cupa Ligii pe Highbury. Ca și Graham, spaniolul Arteta a a reușit această performanță la 38 de ani!
Spectacolul din Cupa Angliei de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
Cupa Mondială FIFA
Guardiola, de acord să preia o națională! Federalii, aproape de infarct când au auzit salariul cerut
18/11/2022 LA 16:26