Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul lui Mikel Arteta pentru Guardiola, după ce a câștigat Cupa Angliei

Ion Alexandru

Publicat 02/08/2020 la 07:49 GMT+3

Mikel Arteta a reușit să câștige Cupa Angliei la prima încercare ca manager în Premier League și i-a transmis un mesaj de clasă lui Pep Guardiola, mentorul său.

Mikel Arteta i-a mulțumit lui Pep Guardiola după primul trofeu din cariera de manager

Credit imagine: Getty Images

Mikel Arteta a lucrat timp de trei ani alături de Pep Guardiola la Manchester City și din decembrie a preluat postul de manager la Arsenal. Între 2016 și 2019, Guardiola și Arteta au cucerit împreună 5 trofee majore, incluzând Cupa Angliei acum un an după o victorie clară în finala de pe Wembley, 6-0 cu Watford.
În drumul către succesul din acest an, Arteta a reușit să-și învingă maestrul. Arsenal a câștigat cu 2-0 în fața lui Manchester City în semifinalele Cupei Angliei.
picture

Gol magnific marcat de Aubameyang contra lui City, după 18 pase la rând reușite de Arsenal

După succesul cu 2-1 din finala cu Chelsea, Arteta a ținut să-i mulțumescă lui Guardiola, compatriotul care l-a ajutat să se dezvolte și să-și clădească o filosofie de joc câștigătoare.
Vreau să-i mulțumesc lui Pep pentru că am devenit managerul care sunt acum în mare parte datorită lui. A avut o influență asupra mea încă de când aveam 15 ani și l-am întâlnit la Barcelona. Eram pe atunci amândoi jucători și a avut un impact deosebit în cariera mea, dar și în viața mea. Este fenomenal!

Recordul lui Arteta

Mikel Arteta a devenit primul manager de la Arsenal care reușește să cucerească un trofeu la primul sezon după 33 de ani. Ultimul a fost George Graham în 1987. Scoțianul a adus Cupa Ligii pe Highbury. Ca și Graham, spaniolul Arteta a a reușit această performanță la 38 de ani!
Spectacolul din Cupa Angliei de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo