Mikel Arteta a lucrat timp de trei ani alături de Pep Guardiola la Manchester City și din decembrie a preluat postul de manager la Arsenal. Între 2016 și 2019, Guardiola și Arteta au cucerit împreună 5 trofee majore, incluzând Cupa Angliei acum un an după o victorie clară în finala de pe Wembley, 6-0 cu Watford.
În drumul către succesul din acest an, Arteta a reușit să-și învingă maestrul. Arsenal a câștigat cu 2-0 în fața lui Manchester City în semifinalele Cupei Angliei.

Gol magnific marcat de Aubameyang contra lui City, după 18 pase la rând reușite de Arsenal

Premier League
Jucătorul surpriză care l-a dat gata pe Guardiola: "E din altă lume!"
ACUM 10 ORE
După succesul cu 2-1 din finala cu Chelsea, Arteta a ținut să-i mulțumescă lui Guardiola, compatriotul care l-a ajutat să se dezvolte și să-și clădească o filosofie de joc câștigătoare.
Vreau să-i mulțumesc lui Pep pentru că am devenit managerul care sunt acum în mare parte datorită lui. A avut o influență asupra mea încă de când aveam 15 ani și l-am întâlnit la Barcelona. Eram pe atunci amândoi jucători și a avut un impact deosebit în cariera mea, dar și în viața mea. Este fenomenal!

Recordul lui Arteta

Mikel Arteta a devenit primul manager de la Arsenal care reușește să cucerească un trofeu la primul sezon după 33 de ani. Ultimul a fost George Graham în 1987. Scoțianul a adus Cupa Ligii pe Highbury. Ca și Graham, spaniolul Arteta a a reușit această performanță la 38 de ani!
Spectacolul din Cupa Angliei de la Eurosport vă este oferit de Unibet.
Serie A
Mourinho a pierdut derbyul cu Juventus. Discurs neașteptat: "Știți ce s-a întâmplat la vestiar?"
ACUM 16 ORE
Premier League
Guardiola face curățenie la Man City. 3 jucători exponențiali în ultimii ani au deja bagajele făcute
16/10/2021 LA 05:56