Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea - Liverpool e marea finală din FA Cup! Londonezii au trecut fără mari emoții de Palace

Nicu Savin

Publicat 17/04/2022 la 21:14 GMT+3

Chelsea - Liverpool va fi marea finală din FA Cup, după ce echipa lui Tuchel a câștigat cu 2-0 partida cu Crystal Palace. La pauză a fost 0-0, dar Loftus Cheek și Mount au marcat în partea secundă pentru calificarea în ultimul act.

Tuchel und Chelsea erreichen FA-Cup-Finale

Credit imagine: SID

După ce Liverpool a trecut cu un 3-2 spectaculos de Manchester City în prima semifinală, Chelsea a obținut și ea biletele pentru ultimul act din FA Cup, după ce a trecut cu 2-0 de Crystal Palace.
Cea mai mare ocazie a primei reprize i-a aparținut echipei lui Vieira. În minutul 36, Cheikhou Kouyate a șutat puternic din afara careului, dar Mendy a avut o interveție fantastică, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, scor 0-0.
Același Kouyate a avut o nouă șansă de a deschide scorul, dar lovitura sa de cap din minutul 61 a trecut de puțin pe lângă poartă. Ocaziile s-au răzbunat și Chelsea a deschis scorul în minutul 65, prin Loftus Cheek, al cărui șut deviat l-a păcălit pe Jack Butland.
Meciul a fost tranșat în minutul 76, când Mount a finalizat perfect o pasă primită de la Werner. Atacantul londonezilor a ajuns astfel la 4 goluri marcate în ultimele 3 partide.
Citește și:

Chelsea și Liverpool , pentru a 2-a oară în istorie în finala FA Cup

Palace nu a aviut forță să revină în joc și scorul putea căpăta proporții pe final, dar Lukaku și Ziyech au ratat două mari oportunități. Așadar, Chelsea s-a impus cu 2-0 și s-a calificat pentru 16-a oară în istorie în finala FA Cup.
Londonezii au câștigat de 8 ori trofeul, fiind pe locul 3 în clasamentul all-time, după Arsenal (14) și Manchester United (12). Este al 3-lea an consecutiv când Chelsea ajunge în ultimul act, dar echipa de Stamford Bridge nu a mai câștigat profeul din 2018 (1-0 cu Man United), pierzând precedentele două finale (1-2 cu Arsenal și 0-1 cu Leicester).
Chelsea și Liverpool s-au mai întâlnit o singură dată în finala FA Cup. Se întâmpla în 2012, când londonezii conduși de Roberto Di Matteo s-au impus cu 2-1. Aceea a fost și ultima finală jucată de Liverpool în cea mai veche competiție din lume. "Cormoranii" nu au mai câștigat trofeul din 2006, când s-au impus la penalty-uri contra lui West Ham.
Meciul de la finalul lunii mai va fi un prilej de revanșă pentru Chelsea, după ce fomația lui Thomas Tuchel a pierdut contra lui Liverpool finala Cupei Ligii Angliei din acest sezon. La finalul lunii februarie, Liverpool s-a impus dramtic, la penalty-uri, după la finalul celor 120 de minute scorul a fost 0-0.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo