Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea, calificare în semifinalele FA Cup, după un meci superb cu Leicester! 6 goluri și victorie în prelungiri

Dani Morar

Actualizat 17/03/2024 la 16:50 GMT+2

Chelsea a obținut calificarea în semifinalele Cupei Angliei, după un meci foarte bun împotriva divizionarei secunde, Leicester. Londonezii se alătură celor de la Coventry și Manchester City și așteaptă partida dintre Manchester United și Liverpool.

Cole Palmer celebrates with teammates Nicolas Jackson and Moises Caicedo of Chelsea after scoring his team's second goal during the Emirates FA Cup Quarter Final between Chelsea FC and Leicester City FC at Stamford Bridge on March 17, 2024

Credit imagine: Getty Images

Chelsea și Leicester au oferit un nou meci foarte bun în sferturile Cupei Angliei. Londonezii au obținut calificare, după un 4-2 stabilit în prelungirile partidei, și se alătură lui Coventry și Manchester City.
Chelsea a deschis scorul după doar 13 minute. Nicolas Jackson a fost servit în flancul drept și a făcut o cursă fenomenală. A depășit doi adversari, după care a trimis pe jos în fața porți, Marc Cucurella deschizând scorul după o simplă formalitate.
În minutul 26, Raheem Sterling a ratat un penalty obținut tot de el. Englezul a avut o primă repriză de coșmar și, după ce a blocat din greșeală șutul lui Mudryk, a ratat o ocazie singur cu portarul, chiar înaintea pauzei.
Chiar și așa, Sterling a oferit un asisst pentru Palmer, în primul minut al prelungirilor. Fostul jucător de la Manchester City a atacat perfect la colțul scurt și a trimis simplu în poartă.
Palmer are un sezon incredibil de bun, iar lui Pep Guardiola îi pare rău, cu siguranță, că a lăsat un astfel de jucător să plece atât de ușor. Cole a marcat de 16 ori și a oferit 11 assisturi în acest sezon.
Oaspeții au revenit în joc imediat după pauză. Axel Disasi a marcat unul dintre cele mai frumoase autogoluri ale sezonului, după ce a încercat să trimită spre propriul portar de la aproximativ 30 de metri, dar a trimis în poartă.
Leicester a egalat după bijuteria de gol a lui Mavididi. Jucătorul de bandă stânga l-a driblat pe Malo Gusto și a finalizat cu un șut superb la colțul lung, care s-a oprit în plasa laterală.
Chelsea a primit un penalty cu aproape un sfert de oră înainte de final, dar arbitrul a revenit asupra deciziei după ce faza a fost verificată în camera VAR. S-a dictat lovitură liberă din marginea careului, iar Callum Doyle a fost eliminat.
În ultimul minut al timpului regulamentar, Chelsea a ratat două ocazii uriașe. Mai întâi, fundașii lui Leicester au respins de pe linia porții, iar apoi Jackson a trimis peste poartă din 10 metri.
Albaștrii au lovit până la urmă în prelungiri. Palmer a dat o pasă de finețe pentru Chukwuemeka, cel care a finalizat simplu.
Acesta nu a fost scorul final, Madueke înscriind din nou, după o fază individuală de apreciat. Englezul a trimis din afara careului, direct în vinclu, stabilind scorul final, 4-2.
Citește și:

Chelsea – Leicester: Echipele de start:

  • Chelsea (4-2-3-1):
    Sánchez - Cucurella, Chalobah, Disasi, Gusto - Gallagher (c), Caicedo - Sterling, Mudryk, Palmer – Jackson
  • Leicester City (4-3-3):
    Stolarczyk - Doyle, Vestergaard, Faes, Choudhury (c) - Dewsbury-Hall, Ndidi, Winks - Mavididi, Paka, Fatawu
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo