Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Grădinița" lui Jurgen Klopp, în sferturile FA Cup! Doi puști de 18 ani au marcat pentru Liverpool cu Southampton

Dani Morar

Actualizat 29/02/2024 la 00:01 GMT+2

Liverpool este ultima echipă calificată în sferturile Cupei Angliei, după ce a trecut fără emoții de Southampton, scor 3-0. Toate golurile au fost marcate de jucători de 18 ani pentru gruparea de pe Anfield, care a scris istorie în competiție.

Jayden Danns of Liverpool ce during the Emirates FA Cup Fifth Round match between Liverpool and Southampton at Anfield on February 28, 2024 in Liverpool, England.

Credit imagine: Getty Images

Liverpool s-a calificat în sferturile Cupei Angliei, impunându-se cu 3-0 în fața lui Southampton, pe teren propriu. Acolo, Klopp și compania vor da peste rivala Manchester United, care a trecut de Notthingham la limită, grație lui Casemiro.
Prima mare ocazie le-a aparținut oaspeților, după nici 6 minute de joc. Edozie i-a pasat lui Kamaldeen Sulemana, care a trimis pe jos, la colțul lung, însă mingea a lovit rădăcina barei, ieșind în exteriorul porții.
Același Sulemana a mai irosit o șansă bună de a marca, în minutul 38. Ghanezul a preluat o minge bună primită de la Charles și a șutat spre colțul lung, dar s-a lovit de zidul Kelleher, care a respins în lateral.
Liverpool a replicat imediat, după un corner. Tsimikas a centrat, iar Manning a respins într-un nou corner mingea deviată periculos de Gakpo.
Echipa lui Jurgen Klopp a deschis scorul înaintea pauzei, după o combinație între un jucător de 19 ani și unul de 18. Bobby Clarks a fost omul cu assistul, iar Louie Koumas a trimis în plasă după ce l-a păcălit pe goalkeeperul advers.
"Cormoranii" și-au dublat avantajul în minutul 73, în urma unei acțiuni superbe. Elliot l-a găsit pe Danns cu o pasă genială, iar puștiul de 18 ani a finalizat cu o scăriță peste Lumley.
În minutul 78 a avut loc un moment istoric pentru Liverpool. Klopp l-a introdus pe teren pe Trey Nioni, un copil de 16 ani și 243 de zile, care a doborât recordul pentru cel mai tânăr jucător al clubului în FA Cup. Klopp a fost surprins la marginea terenului, încurajându-l pe tânărul vizibil emoționat de tribunele pline de pe Anfield.
Liverpool a închis tabela în minutul 88, prin același Danns. Bradley a șutat cu exteriorul, iar jucătorul de 18 ani a finalizat cu poarta goală, stabilind scorul final, 3-0.

Liverpool – Southampton: Echipele de start:

  • Liverpool: Kelleher - Gomez, Quansah, Van Dijk, Tsimikas - Bradley, Clark, McConnell - Elliott, Gakpo, Koumas
Rezerve: Adrian, Danns, Diaz, Gordon, Konate, Mac Allister, Nallo, Nyoni, Scanlon
  • Southampton: Lumley - Bree, Stephens, Bednarek, Manning - Aribo, Rothwell, Charles - Edozie, Mara, Sulemana
Rezerve: Adams, Amo-Ameyaw, Armstrong, Dibling, Harwood-Bellis, McCarthy, Meghoma, Smallbone, Walker-Peters.

FA Cup – tablou sferturi:

  • Wolves – Coventry
  • Manchester United – Liverpool
  • Manchester City – Newcastle
  • Chelsea – Leciester.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo