Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City, victorie cu Tottenham în 16-mile Cupei Angliei. Radu Drăgușin a fost rezervă neutilizată

Andrei Nicolae

Actualizat 27/01/2024 la 00:04 GMT+2

Manchester City s-a calificat în optimile Cupei Angliei, după un meci în care a dominat-o total pe Tottenham. Echipa lui Guardiola s-a impus totuși la limită, cu scorul de 1-0, într-un duel în care Radu Drăgușin nu a fost utilizat de Ange Postecoglou.

Nathan Ake of Manchester City celebrates with team mates Bernardo Silva, Ruben Dias, Rodri and Josko Gvardiol of Manchester City after scoring their sides first goal during the Emirates FA Cup Fourth Round match.

Credit imagine: Getty Images

Partida de la Londra, în care Drăgușin a fost rezervă neutilizată, a fost începută foarte bine de Manchester City. Elevii lui Guardiola și-au "sufocat" adversarii în propria jumătate, iar în minutul 5 au produs și prima fază importantă a meciului.
Oscar Bobb a împins mingea în poarta lui Vicario, însă centralul Paul Tierney a anulat reușita pe motiv de offiside după analiza VAR, în ciuda faptului că reluările dădeau impresia că golul este valabil. Același Bobb a mai avut o ocazie pe final de repriză, însă șutul său a fost respins de defensiva lui Ange Postecoglou.
Londonezii nu au reușit în prima parte să înregistreze niciun șut, contraperformanță pe care nu au mai atins-o pe teren propriu din februarie 2020 încoace. Tabela nu a fost deblocată în primele 45 de minute, astfel că scorul la pauză a fost 0-0.
Citește și:

Manchester City e în optimile Cupei Angliei, după ce a învins-o pe Tottenham în derby-ul din 16-mi

După ieșirea de la cabine, Manchester City a continuat să fie activă în ofensivă, iar în minutul 48 Julian Alvarez a fost și el aproape să înscrie. În minutul 82, Kevin De Bruyne, intrat pe parcursul meciului, a fost la un pas să facă 1-0, însă șutul său violent a trecut pe lângă poartă.
Jeremy Doku a avut și el șansa să deblocheze tabela câteva minute mai târziu, însă șutul său din lateral a fost blocat de Vicario. În minutul 88, City a dat lovitura și a deschis scorul prin Nathan Ake, care a împins mingea în poartă după o lovitură de colț la care jucătorii lui Tottenham au cerut fault în atac la Vicario.
Reușita fundașului olandez a fost prima din istoria lui Manchester City pe noul stadion al lui Tottenham de la construirea sa. De la inaugurarea Tottenham Hotspur Stadium, echipa lui Guardiola a venit pe această arenă de cinci ori și a pierdut de tot atâtea ori, fără să marcheze niciun gol.
Tottenham nu a avut puterea să revină, iar "cetățenii" au rupt astfel "blestemul" înfrângerilor de pe stadionul din nordul Londrei, câștigând cu 1-0. Manchester City își continuă astfel drumul spre apărarea trofeului cucerit anul trecut și își așteaptă adversara din optimile de finală.
Pentru echipa lui Guardiola urmează un meci în Premier League contra lui Burnley, în timp ce Tottenham dă peste Brentford în aceeași competiție.
Rezultatele zilei în 16-mile FA Cup
  • Bristol City - Nottingham Forest 0-0
  • Chelsea - Aston Villa 0-0
  • Sheffield Wednesday - Coventry 1-1
  • Tottenham - Manchester City 0-1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol