A fost primul titlu cucerit de Jiangsu, în istoria de 62 de ani a clubului. Performanța bifată ieri reprezintă și o reușită personală impresionantă pentru Cosmin Olăroiu. "Oli" a devenit primul tehnician român care devine campion în 4 țări diferite.
De-a lungul carierei, antrenorul de 51 de ani a mai cucerit titlul în România (cu FCSB), Arabia Saudită (cu Al Hilal) și Emiratele Arabe Unite (Al Ain și Al Ahli).
Eugen Nae, apropiat cu Olăroiu și antrenor cu portarii la clubul chinez, a povestit despre succesul istoric al românului.
Fotbal
Denis Alibec a fost prezentat la Atromitos. Primele reacții ale internaționalului român
ACUM 39 MINUTE

Povestea succesului lui Olăroiu

”Vă imaginaţi ce bucurie a fost, mai ales că din punct de vedere al bugetului eram a 12-a echipă. Este rodul răbdării pe care au avut-o conducătorii. În primul an am avut obiectiv salvarea de la retrogradare, dar am terminat pe locul cinci. A fost momentul când i-am convins pe toţi de ceea ce puteam face aici. A urmat locul patru, iar acum, în 34 de meciuri am pierdut doar de doua ori, una din înfrângeri cu Evergrande în grupe.
Sistemul ne-a ajutat, e adevărat, dar şi noi am muncit enorm. Am luat fiecare meci în parte, fară planuri mari. Interesant este că drumul spre titlu a început cu un meci în care am fost conduşi cu 2-0 şi am întors rezultatul. Îi ştiam foarte bine pe cei de la Evergrande. Jucasem doua meciuri în grupe.
Fiecare a învins cu 2-1. Ideea tactică a fost să-i anihilăm pe străinii lor pentru că apoi totul devenea simplu. Trebuia să egalizăm valorile, ei fiind net superiori. Apoi, ne-am dăruit exemplar pentru fiecare minge. Suntem mândri de evoluţia jucătorilor noştri", a povestit Nae pentru Radio Sport 1.
Pentru performanța uriașă înregistrată pe banca tehnică a lui Jiangsu Sunining, patronul clubului chinez îi va oferi un bonus uriaș lui Olăroiu, în valoare de 3 milioane de dolari, potrivit Digisport. Așadar, aproape jumătate din salariul său anual - 7 milioane de dolari.
Olăroiu a sosit la Jiangsu Suning în 2018. Contractul său mai este valabil până anul viitor. Totuși, patronul clubului a lăsat de înțeles că Olăroiu va mai rămâne mult timp pe banca tehnică a lui Jiangsu.
Premier League
Cum se împart banii de la Liverpool pentru Diaz. Salariul jucătorului face transferul și mai tare
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Sepsi - U Craiova 3-1. Meci furtunos la Sf. Gheorghe, cu gol în secunda 23 și un alt gol cu mâna
ACUM 2 ORE