Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România va juca în alb contra Noii Zeelande! 5 informații importante despre adversarii de mâine

Razvan Circeag

Publicat 27/07/2021 la 21:57 GMT+3

Naționala olimpică a României se va înfrunta cu Noua Zeelandă pentru calificarea în sferturi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Partida poate fi urmărită miercuri de la 11:30, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.

România - Coreea de Sud

Credit imagine: Getty Images

Nu a mai rămas mult timp până la ultimul meci al României din cadrul grupelor de la Jocurile Olimpice. Tokyotricolorii au doar varianta victoriei pentru calificarea în sferturile competiției. FRF a anunțat că în duelul decisiv cu Noua Zeelandă, fotbaliștii români vor evolua în echipamentul alb complet, în timp ce adversarii vor avea echipament negru complet.
După primele două etape, în grupa României, toate cele 4 echipe au câte 2 puncte și păstrează șanse de calificare la ultimele meciuri. Golaverajul este primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte, doar că noi stăm cel mai prost la acest capitol în grupă. Iar o victorie cu Noua Zeelandă ne va asigura accesul mai departe în competiție.

Cinci informații importante despre Noua Zeelandă

În plus, Federația Română de Fotbal a alcătuit și o listă cu 5 repere despre adversarii de mâine, în fața cărora vom avea nevoie de o victorie.
CALIFICARE. A defilat în turneul preolimpic din zona Oceaniei, unde nu mai are rival de când Australia joacă în preliminariile asiatice, încheind parcursul cu un golaveraj dezarmant, 33-4! A fost 6-1 cu Samoa, 12-0 cu Samoa Americană și 4-2 cu Insulele Solomon, apoi 6-1 cu Fiji și un 5-0 cu aceleași Insule Solomon în finala turneului de calificare.
PARCURS. A câștigat surprinzător primul meci din grupă, 1-0 cu Coreea de Sud, marcând la practic singura ocazie și rezistând eroic o întreagă partidă. A urmat meciul cu Honduras, unde l-a pierdut din primele minute pe starul Reid, experimentatul fundaș și căpitan, a condus cu 1-0 și 2-1 dar a pierdut prin gol încasat în minutul 87, 2-3!
EXPERIENȚĂ. Are 2 participări la Jocurile Olimpice, la edițiile din 2008 și 2012, oprindu-se de fiecare dată în faza grupelor, întâi întrecută de Brazilia, Belgia și China, a doua oară de către Brazilia, Egipt și Belarus. Au ratat ultima ediție, 2016, pentru că au fost eliminați din turneul de calificare după folosirea unui jucător neeligibil.
LOT. Cinci fotbaliști din campionatul Australiei, trei din Danemarca și Anglia, câte unul din Olanda, SUA, Belgia, Grecia, Portugalia, Scoția și Norvegia! Așa e configurat lotul! Vedetele sunt vârful de Premier League cotat la 8 milioane de euro, Wood (Burnley) și stoperul veteran Reid (Brentford). Cacace și Bell se alătură însă unei generații apreciate.
SELECȚIONER. Danny Hay din Noua Zeelandă este tehnicianul de 46 de ani care îi pregătește, fost internațional trecut pe la Leeds. Acesta este din 2019 și selecționerul la nivel de seniori, așadar un cunoscător profund al fotbalului și resurselor de jucători din Noua Zeelandă.
Ultimul meci din faza grupelor, decisiv pentru calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice, este programat miercuri, de la ora 11:30, când România se va duela cu Noua Zeelandă, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo