Iată cum arată componența grupelor:
  • Grupa A: Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor
  • Grupa B: Belgia, Rusia, Danemarca, Finlanda
  • Grupa C: Ucraina, Olanda, Austria, Câștigătoare playoff D
  • Grupa D: Anglia, Croația, Cehia, Câștigătoare playoff C
  • Grupa E: Spania, Polonia, Suedia, Câștigătoare playoff B
  • Grupa F: Germania, Franța, Portugalia, Câștigătoare playoff A
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
Portugalia, Franța și Germania vor fi în aceeași grupă, o adevărată grupă a "morții". Lor li se va adăuga câștigătoarea play-off-ului A (Islanda, Bulgaria sau Ungaria). În cazul în care România se califică, ea va merge în grupa C, alături de Ucraina, Olanda și Austria. Astfel, în grupa F, va ajunge una dintre Georgia, Belarus, Macedonia sau Kosovo.
A început festivitatea de la Romexpo, premergătoare tragerilor la sorți pentru grupele EURO 2020. Ricardo Carvalho, Philipp Lahm și Iker Casillas au urcat deja pe scenă și au vorbit despre ultimele ediții ale Campionatului European. Printre ambasadorii evenimentului se numără și Gullit, Desailly și Francesco Totti. În sală se află și Luis Enrique și Joachim Low, selecționerii naționalei Spaniei și Germaniei.
Știrea inițială
Capitala noastră este gazda tragerii la sorți pentru grupele turneului final al Campionatului European de anul viitor, deși România nu e sigură că va participa. Vom ști configurația grupelor în ceva mai mult de două ore, dar avem deja destule informații despre cum vor arăta acestea, judecând după criteriile UEFA. Franța, campioana mondială, va fi în urna a doua, în timp ce Portugalia, campioana europeană, va face parte din urna a treia la tragerea la sorți de la București.
Capii de serie și urna din care fac parte echipele nu vor fi stabilite în funcție de coeficientul UEFA, ci de prestațiile formațiilor în preliminarii. Astfel, Ucraina - care a câștigat 6 din cele 8 partide în calificări - va fi în urna întâi, alături de Belgia, Italia, Anglia, Germania și Spania.
Noile criterii ale forului continental au dus ca Franța, campioana mondială, să coboare în urna valorică doi, în timp ce Portugalia lui Ronaldo va fi abia în cea de-a treia urnă.
În acest moment, știm aproape în totalitate cum vor arăta urnele la tragerea la sorți:
  • Urna 1: Belgia, Italia, Anglia, Germania, Spania, Ucraina
  • Urna 2: Franța, Elveția, Croația, Polonia, Olanda, Rusia
  • Urna 3: Portugalia, Turcia, Danemarca, Austria, Suedia, Cehia
  • Urna 4: Țara Galilor, Finlanda, câștigătoarea play-off-ului A, câștigătoarea play-off-ului B, câștigătoarea play-off-ului C și câștigătoarea play-off-ului D

Cum vor arăta grupele la Euro 2020

Franța va avea parte de o grupă grea, cu Italia, Anglia, Germania sau Spania. Asta pentru că o bună parte din tragerea la sorți e predeterminată, luându-se în calcul criteriul geografic și faptul că echipele calificate care au desemnat un stadion care să găzduiască meciurile din grupe au întâietate în a juca pe teren propriu.
În plus, Ucraina nu poate juca în Rusia, ceea ce o va repartiza automat în grupa C, care o va conține și pe Olanda, una dintre gazde fiind Amsterdam. Aceasta va fi, de altfel, și grupa României, în cazul în care tricolorii trec de baraj.
Cea mai favorizată echipă e Belgia, care știe sigur că va evita Franța și Olanda, pe hârtie cele mai grele adversare din urna a doua. De asemenea, "dracii roșii" nu vor juca nici împotriva Portugaliei, Danemarca urmând a fi adversara lor din urna a treia. Practic, grupa B, a Belgiei, are o singură necunoscută: cine va veni din urna a 4-a, Țara Galilor sau Finlanda.
În consecință, iată ce știm cu siguranță despre componența grupelor de la turneul final al Euro 2020.
Grupa A
Italia
Franța/Polonia/Elveția/Croația
Portugalia/Turcia/Austria/Suedia/Cehia
Țara Galilor/Finlanda
Grupa B
Belgia
Rusia
Danemarca
Țara Galilor/Finlanda
Grupa C
Ucraina
Olanda
Portugalia/Turcia/Austria/Suedia/Cehia
România
Grupa D
Anglia
Franța/Polonia/Elveția/Croația
Portugalia/Turcia/Austria/Suedia/Cehia
Câștigătoare play-off C sau D
Grupa E
Spania
Franța/Polonia/Elveția/Croația
Portugalia/Turcia/Austria/Suedia/Cehia
Câștigătoare play-off B
Grupa F
Germania
Franța/Polonia/Elveția/Croația
Portugalia/Turcia/Austria/Suedia/Cehia
Câștigătoare play-off C sau D

România întâlnește Islanda, la baraj

Naționala României va juca cu Islanda în semifinalele barajului EURO organizat în urma rezultatelor din Liga Națiunilor, pe 26 martie la Reykjavic. În cazul în care "tricolorii" trec de nordici, vor juca în finala barajului cu câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, pe 31 martie, în deplasare.
Iată programul semifinalelor:
Traseul A
Islanda - România
Bulgaria - Ungaria
Traseul B
Bosnia - Irlanda de Nord
Slovacia - Irlanda
Traseul C
Scoția - Israel
Norvegia - Serbia
Traseul D
Georgia - Belarus
Macedonia de Nord - Kosovo
România a încheiat pe locul patru în grupa F, în spatele Spaniei, Suediei și Norvegiei, după ce a adunat 14 puncte în 10 runde. În urma calificării directe a Țării Galilor la turneul final, "tricolorii" și-au aflat și cele trei posibile adversare din finala pentru EURO.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24