Diego Armando Maradona a făcut multe meciuri memorabile în fantastica sa carieră, dar partida dintre Argentina și Anglia, din sferturile de finală ale Mondialului din 1986, va rămâne pentru totdeauna în istorie. "El Pibe D'Oro" a marcat atunci două goluri: celebrul gol cu mâna și altul considerat la scară largă cel mai frumos din toate timpurile, înscris după ce a plecat cu mingea din propriul teren și a driblat jumătate din echipa britanicilor.
Tricoul purtat atunci de Maradona a ajuns în posesia lui Steve Hodge, cu care Diego a făcut schimba la finalul meciului. În ultimii 20 de ani, a fost împrumutat Muzeului Național de Fotbal din Manchester. Recent, prestigiosul obiect a fost scos la licitație, iar prețul obținut în schimbul său depășește orice imaginație.
Conform Goal.com, casa de licitații Sotheby's a anunțat că tricoul s-a vândut cu 7,1 milioane de £, un record absolut în materie de articole sportive.
Premier League
"E noul Diego Maradona!" Harry Kane, comparat cu legendarul argentinian după victoria cu Newcastle
03/04/2022 LA 19:54
Citește și:

Tricoul purtat de Maradona în meciul cu Anglia din 1986 a doborât toate recordurile

Înainte de începerea licitației, specialiștii anticipau că se va obține o sumă cuprinsă între 4 și 6 milioane de £ pentru pretigiosul suvenir, dar prețul a depățit așteptările. Odată cu vânzarea acestui tricou s-au stabilit și două recorduri absolute.
În primul rând, este cel mai scump tricou purtat de un sportiv. Recordul era deținut de un tricou al legendarului jucător de baseball Babe Ruth, care și-a petrecut aproape toată cariera la New York Yankees. În 15 iunie 2019, tricoul a fost vândut cu 5,64 milioane de $. În al doilea rând, prețul tricoului lui Maradona este cel mai mare oferit vreodată pe un obiect legat de sport, depășindu-l pe cel plătit pentru copia originală a manifestului lui Pierre de Coubertin la Jocurile Olimpice din 1892.
După acel meci cu Anglia din 1986, Maradona și-a condus echipa spre al 2-lea titlu mondial din istorie, reușind să marcheze o dublă și în semifinala cu Belgia și să dea o pasă genială la golul victoriei din finala cu Germania (3-2).
Fotbal
8 persoane anchetate pentru "omor din culpă și tentativă de omor" în cazul lui Maradona
09/03/2022 LA 11:22
Serie A
Cine ia titlul în Italia? Milan, Inter și Napoli par obosite, iar Juve poate profita miraculos
26/02/2022 LA 09:50