Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Nicio șansă pentru Moruțan să revină în Liga 1! Ce club se află pe urmele românului

Bianca Dumitru

Actualizat 04/04/2022 la 15:11 GMT+3

Olimpiu Moruțan are șanse tot mai mari să plece de la Galatasaray la finalul acestui sezon. Potrivit informațiilor Eurosport, de transferul românului ar fi interesați cei de la Al Ain, liderul clasamentului din campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Olimpiu Moruțan

Credit imagine: Getty Images

Olimpiu Moruțan nu a mai prins prea multe minute pentru Galatasaray după ce Fatih Terim a fost înlocuit cu Domenec Torrent. Presa din Turcia a anunțat că oficialii grupării Cim Bom Bom sunt dispuși să-l lase pe român să plece la finalul acestui sezon, speculând că fostul jucător al celor de la FCSB ar putea reveni în Liga 1.
Potrivit informațiilor Eurosport, această variantă nu este, însă, posibilă pentru că Moruțan are un salariu de 40.000 de euro pe lună, mult prea mare pentru cluburile din campionatul României, care nu sunt dispuse să îi plătească atât.
Cu toate astea, mijlocașul de 22 de ani nu duce lipsă de oferte. Pe urmele sale s-ar afla un club din Emiratele Arabe Unite. Este vorba despre Al Ain, liderul clasamentului din UAE League, care are 46 de puncte după 19 etape. Pentru arabi, salariul lui Moruțan nu ar fi o problemă.
Olimpiu Moruțan a ajuns la Istanbul în vara anului 2021, iar în acest sezon a adunat 31 de apariții în tricoul Galatei, în toate competițiile, reușind 3 goluri și 5 pase decisive.
În acest moment, fostul fotbalist de la FCSB este cotat de site-ul transfermarkt.com la 4,3 milioane de euro, valoarea sa de piață înregistrând o scădere de 700.000 de euro după ultima actualizare, care s-a făcut la finalul lunii martie.
Citește și:

Moruțan, dezamăgit după meciul din weekend al celor de la Galatasaray

Olimpiu Moruțan a rămas pe banca de rezerve în meciul dintre Galatasaray și Karagumruk, contând pentru a 31-a etapă a campionatului Turciei, în care echipa lui Domenec Torrent s-a impus cu scorul de 2-0.
Fotbalistul de 22 de ani nu a fost utilizat deloc pentru a treia oară în acest an, iar fanii Galatei au reacționat pe rețelele de socializare. La finalul partidei, mai mulți suporteri au postat mesaje prin care s-au arătat dezamăgiți de faptul că antrenorul nu l-a trimis pe teren.
Aceștia au publicat o fotografie în care Moruțan poate fi văzut vizibil afectat pe banca de rezerve, privindu-și coechipierii care se echipează.
Olimpiu Moruțan (Galatasaray)
Mai mult, după încheierea meciului, românul a fost filmat pe gazon, jonglând cu mingea, ceea ce i-a făcut pe fani să se gândească la faptul că mijlocașul și-ar fi putut aduce contribuția în meci.
"Putea să intre măcar pe final. Scorul era 2-0 și Babel era deja obosit" a scris unul dintre suporteri, în timp ce un altul a punctat că Torrent nu a vrut să-i dea lui Moruțan nici măcar șansa de a evolua 10 minute, deși ar fi putut să o facă.
Pentru Galatasaray urmează duminică, 10 aprilie, de la ora 20:30, duelul cu Fenerbahce, din a 32-a etapă a campionatului Turciei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo