Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fatih Terim, out de la Galatasaray! Cine e mare favorit să devină antrenorul lui Moruțan și Cicâldău

Nicu Savin

Publicat 10/01/2022 la 16:24 GMT+2

Fatih Terim și-a încheiat al 4-lea mandat pe banca celor de la Galatasaray. "Împăratul" a fost demis ca urmare a rezultatelor dezastruoase din acest sezon, iar conducerea grupării Cim Bom planul făcut pentru numirea unui nou antrenor.

Fatih Terim

Credit imagine: AA

Galatasaray are un sezon dezastruos, aflându-se pe locul 12 în Turcia după 20 etape, fiind mai aproape de retrogradare decât de titlu. Înfrângerea de pe teren propriu cu Girezumspor din urmă cu două zile a fost picătura care a umplut paharul, iar oficialii au decis că e momentul să efectueze o schimbare pe banca tehnică.
Astfel, Fatih Terim a fost demis, "Împăratul" încheindu-și astfel cum nu și-a dorit cel de-al 4-lea mandat pe banca echipei la care a făcut istorie în trecut. Primul a fost cel mai de succes (1996-2000), culminând cu vicotiria din finala Cupei UEFA în 2000, Hagi și Gică Popescu fiind în acea perioadă cei mai importanți oameni ai turcilor.
Ulterior, Terim a mai antrenat Galata între 2002 și 2004, respectiv 2011-2013. În 2017 s-a întord din nou, dar acum este nevoit să plece pe ușa din spate, proiectul său de redresare a echipei eșuând lamentabil în acest sezon. Singurul lucru pozitiv în această stagiune este că Terim a dus Galata în primăvara Europa League.
Citește și:

Galatasaray mizează pe o soluție surpriză pentru banca tehnică

Vestea demiterii lui Fatih Terim este una proastă și pentru cei doi români care joacă la Galatasaray: Olimpiu Moruțan și Alex Cicâldău. Ei au ajuns la gruparea de pe Bosfor la cerea acestuia, ori nu se știe ce se va întâmpla cu ei în mandatul noului antrenor.
Presa turcă anunță că șefii Galatei au deja planul făcut pentru banca tehnică, iar numirea noului tehnician poate părea surprinzătoare. Conform sporx.tr, principalul favorit să-i ia locul lui Terim este ibericul Domenec Torrent. Născut în 1962, Torrent a început să antreneze la vârsta de 27 de ani, după ce a jucat fotbal la nivel inferior la mai multe cluburi din Catalunya.
După ce a antrenat mai multe echipe mici, cea mai importantă fiind Girona, Torrent a devenit asistentul lui Pep Guardiola la Barcelona B în 2007 și a fost alături de marele antrenor în perioada magnifică a Barcelonei dintre 2008-2012, în care ecatalanii au cucerit 13 trofee. Ulteior, Torrent a fost o parte integrantă a staff-ului tehnic al lui Guardiola și pe vremea în care ibericul a antrenat la Bayern Munchen și Manchester City.
În 2018, Torrent a părăsit staff-ul lui Guardiola și a preluat frâiele celor de la New York City, formație care face parte din City Group, concern care o deține și pe Manchester City. În iulie 2020 a plecat să antreneze în Brazilia, la Flamengo, dar a eșuat și a plecat după numai 4 luni. Din noiembrie 2020, Torrent nu a mai antrenat, astfel că o ofertă de la Galatsaray ar putea reprezentat o șansă imensă. Oficialii turcilor au recunoscut recent că s-au aflat în contact cu Torrent, însă au menționat la vremea respectivă că l-ar fi dorit pe acesta ca secund al lui Fatih Terim.
Presa turcă mai menționează că Okan Buruk și Bulent Korkmaz, foști jucători importanți la Galatasaray, sunt celelalte două opțiuni luate în calcul de bașcani pentru înlocuirea lui Terim. Dacă noul antrenor al lui Moruțan și Cicâldău va fi numit repede, acesta își va începe mandatul pe 16 ianuarie, cândy Galata va juca în deplasare cu Hatayspor, una dintre revelațiile sezonului din Turcia, ocuăând momentan locul 5.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo