La 76 de ani, Mircea Lucescu nu duce lipsă de oferte. Antrenorul celor de la Dinamo Kiev este dorit de Fenerbahce. Potrivit jurnaliștilor turci, românul este al patrulea pe lista posibililor înlocuitori ai lui Ismail Kartal, care este interimar la Istanbul până la finalul acestui sezon.
Cei de la ASpor și Fotomac au anunțat că președintele lui Fenerbahce, Ali Koc, își face deja planurile pentru următoarea stagiune, având o listă cu 4 nume de antrenori care să îi ia locul lui Kartal, adus în decembrie în locul lui Vitor Pereira. Pe lângă Mircea Lucescu, în vizorul turcilor mai sunt Joachim Low, fostul selecționer al Germaniei, Jorge Jesus, care le-a antrenat în trecut pe Benfica, Flamengo și Al-Hilal, și Cuca, fostul tehnician al celor de la Atletico Mineiro.
Conform surselor citate, Ali Koc are o părere foarte bună despre Lucescu, pe care îl cunoaște din perioada petrecută pe băncile celor de la Galatasaray și Beșiktaș, alături de care a devenit campion al Turciei în 2002, respectiv 2003.
Fotbal
Cum încearcă Ucraina să ajungă la CM din Qatar! Dezvăluirea făcută de Mircea Lucescu
06/04/2022 LA 16:36
Românul mai are contract cu Dinamo Kiev până în 2024, dar presa din Turcia notează că proiectul tehnicianului ar putea fi afectat de situația tensionată dintre Ucraina și Rusia.
Citește și:

Care e cheia succesului lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a avut o mare influență asupra multor antrenori români care au obținut performanțe și cu siguranță metodele și tacticile atât de prezente și în fotbalul actual ale fostului câștigător al Cupei UEFA vor fi transmise și viitoarelor generații de antrenori români, Lucescu lăsând în urma sa o moștenire care va dăinui mult după retragerea sa și de care fotbalul românesc a beneficiat pe deplin.
La începutul acestei luni, tehnicianul a oferit un interviu în care a abordat mai multe subiecte, printre care strategia adoptată pentru a reuși în fotbal sau relația cu fanii lui Dinamo Kiev, fiind contestat de o parte dintre aceștia pentru trecutul său la Șahtior.
Lucescu a explicat care a fost cheia succesului pentru a reuși în fotbalul mare: "Mereu am avut încredere în jucători, indiferent unde am fost. Nicăieri nu am cerut transferuri deosebite. Ceea ce cred eu că a contat a fost încrederea pe care eu le-am acordat-o jucătorilor. Nu puteau fi jucători fără valoare la Dinamo Kiev.
Dar aveau nevoie de un sprijin mental important. Cu această echipă tânără noi am abordat fiecare competiție în parte cu mare încredere în noi. Imediat a venit reacția celor de la Șahitor, care au cumpărat jucători de 50 de milioane."
E binecunoscut faptul că Mircea Lucescu a fost contestat de o parte dintre fanii lui Dinamo Kiev din cauza trecutului său pe banca lui Șahtior, dar antrenorul român nu este afectat de acest aspect: "O chestie de orgoliu. Nici nu-i mai bag în seamă. La început i-am mai aplaudat, le-am zâmbit. Dar nu-i mai bag în seamă. Ei nu pot uita cei 12 ani în care au suferit. Din cauza prezenței mele la echipa adversă. Nu asta e important, nu ei reprezintă marea masă a suporterilor lui Dinamo Kiev. Eu îi respect pe toți. Atât timp cât există respect în toată chestia asta, nu mă deranjează că mă contestă."
Fotbal
Dinamo Kiev se mută pe...Giulești. Echipa sub 19 ani a primit permisiunea să joace în Youth League
27/03/2022 LA 07:36
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu i-a enervat pe suporterii lui Dinamo Kiev! "Nu a fost o surpriză! Trebuie să plece!"
15/03/2022 LA 06:54