Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arbitrul bătut în Turcia a fost externat! Cum se simte și când ar putea reveni pe teren

Bianca Dumitru

Publicat 14/12/2023 la 11:31 GMT+2

Arbitrul Halil Umut Meler, care a fost bătut de bașkanul și câțiva dintre jucătorii lui Ankaragucu la finalul partidei cu Rizespor, a fost externat din spital. Centralul a vorbit despre starea lui de sănătate și a fost întrebat și despre momentul în care va reveni pe teren.

Halil Umut Meler

Credit imagine: Getty Images

Ankaragucu și Rizespor au remizat luni seară, scor 1-1, într-un meci contând pentru a 15-a etapă a campionatului Turciei. Ratarea în minutul 90+7 a victoriei i-a înfuriat pe oficialii gazdelor, care au fost, după fluierul final, protagoniștii unor scene înfiorătoare.
Președintele clubului, Faruk Koca, a intrat pe teren și l-a lovit cu pumnul în față pe centralul partidei, Halil Umut Meler. Arbitrul a căzut pe gazon, iar câțiva coechipieri de-ai lui Moruțan au sărit asupra lui, lovindu-l cu picioarele. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca Meler să poată părăsi terenul.
Aseară, după mai multe zile petrecute la spital, arbitrul a fost externat și a făcut primele declarații despre starea sa de sănătate. Meler a spus că se simte bine, dar că nu știe când va reveni pe teren pentru că nu a luat nicio decizie în acest sens.
"Nu este nicio problemă cu starea mea de sănătate. M-au sunat cei de la UEFA (n.r. cu privire la revenirea pe gazon), dar alte detalii voi da mai târziu. În acest moment nu am luat nicio decizie. Tot ce-mi doresc acum este să merg acasă și să mă odihnesc", a mai spus arbitrul turc, citat de Daily Mail.
Deși au circulat zvonuri potrivit cărora Halil Umut Meler ar vrea să-și încheie cariera după incidentele din această săptămână, președintele Federației de Fotbal din Turcia, Mehmet Buyukeksi, a anunțat că acest lucru nu se va întâmpla, el vizând participarea la EURO 2024.
Medicul care a avut grijă de arbitrul de 37 de ani la spitalul din Ankara a oferit și el câteva detalii despre starea centralului: "Are o stare bună. I-am pus o orteză la gât din precauție. Oricum, va avea parte de controale regulate.
Nu are nicio problemă cu excepția unei mici umflături sub ochi. Fractura (n.r. obrazului) se va vindeca în timp, oricum era o mică fractură. Nu mai există sângerare", a anunțat doctorul.
Citește și:

Halil Umut Meler, amenințat cu moartea de bașkanul lui Ankaragucu

La începutul acestei săptămâni, la mai puțin de 24 de ore de la episodul regretabil, Halil Meler a oferit o primă reacție despre ce a trăit pe teren. Arbitrul l-a acuzat pe șeful lui Ankaragucu că l-a amenințat cu moartea și a spus fără menajamente că nu va face niciun fel de compromis în cadrul anchetei, el semnând deja o plângere penală împotriva agresorului.
"Faruk Koca m-a lovit cu pumnul sub ochiul stâng, am căzut la pământ. În timp ce eram la pământ, mai mulți oameni m-au lovit de multe ori în față și în alte părți ale corpului. Faruk Koca mi-a spus mie și colegilor mei: 'O să vă termin'!
Adresându-mi-se doar mie a spus: 'Te voi omorî'! Am depus o plângere penală împotriva lui Faruk Koca și a altor persoane. Nu vreau să fac compromisuri", a spus Meler.
Pentru incidentele de la finalul partidei dintre Ankaragucu și Rizespor, Faruk Koca a fost demis din funcția sa de la club, urmând a nu mai fi niciodată la conducerea acestuia. Mai mult, el riscă să fie suspendat minimum 2 ani, pedeapsa maximă fiind pe viață.
Bașkanul a avut o reacție incredibilă după scandalul iscat la finalul partidei cu Rizespor: "Scopul meu a fost să reacționez verbal, l-am pălmuit. Palma pe care i-am dat-o nu provoacă o fractură. Acest incident a fost cauzat de deciziile greșite ale arbitrului."
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo