Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scene scandaloase în Turcia! Arbitrul partidei Ankaragucu - Rizespor, bătut de președinte și de doi jucători

Bianca Dumitru

Actualizat 12/12/2023 la 08:46 GMT+2

Ankaragucu și Rizespor au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul din cea de-a 15-a etapă a campionatului Turciei. Partida a fost marcată de incidente incredibile, arbitrul central fiind bătut de președintele gazdelor și de doi jucători din echipa la care este legitimat Olimpiu Moruțan.

Incident la meciul Ankaragucu - Rizespor

Credit imagine: Getty Images

Ankaragucu și Rizespor au remizat aseară, scor 1-1, într-un meci contând pentru a 15-a etapă a campionatului Turciei. Olimpiu Moruțan a reușit golul gazdelor, care s-au aflat la conducere până în minutul 90+7, când Gaich a stabilit scorul final.
Ratarea victoriei i-a înfuriat pe oficialii celor de la Ankaragucu, care au fost, după fluierul final, protagoniștii unor scene înfiorătoare. Totul a început când președintele clubului, Faruk Koca, a intrat pe teren și l-a lovit cu pumnul în față pe centralul partidei, Halil Umut Meler.
Arbitrul a căzut pe gazon, iar doi coechipieri de-ai lui Moruțan au sărit asupra lui, lovindu-l cu picioarele. Pentru ca centralul și asistenții lui să poată părăsi terenul a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.
În primele imagini postate pe rețelele de socializare după incidentele de la finalul partidei de pe stadionul Eryaman, arbitrul poate fi văzut cu ochiul stâng umflat.
Citește și:

Prima reacție a Federației de Fotbal din Turcia după incidentele de la Ankaragucu - Rizespor

La câteva ore după scandalul de la meciul dintre Ankaragucu și Rizespor, președintele Federației de Fotbal din Turcia, Mehmet Buyukeksi, a transmis că va fi făcută o anchetă la finalul căreia se vor lua măsuri dure față de cei implicați.
"Cum am auzit despre acest incident, am chemat conducerea Federației pentru o ședință de urgență. Toți cei care se iau de arbitri cu fiecare ocazie și nu iau în considerare unde se poate ajunge cu această situație trebuie să se gândească foarte bine la ceea ce s-a întâmplat în această seară.
Conducătorii cluburilor și suporterii trebuie să se gândească foarte bine. Toată lumea trebuie să vadă ceea ce s-a întâmplat și să se gândească foarte bine. Fotbalul turc a primit un pumn rușinos în seara asta. Toți cei implicați vor plăti.
Nimeni nu îi poate face așa ceva unei persoane, mai ales unui arbitru. Măsurile pe care le vom lua vor fi foarte dure. Arbitrii nu trebuie învinovățiți pentru incompetența altora", a declarat Buyukeksi, conform presei din Turcia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo