Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Euro u19 | Anglia este campioană, după o victorie obținută în prelungirile finalei cu Israelul

Ion Alexandru

Publicat 02/07/2022 la 08:40 GMT+3

Euro u19 | Anglia a vut nevoie de o revenire spectaculoasă pentru a câștiga trofeul în Slovacia. Fundașul crescut de Guardiola la Manchester City, Callum Doyle a dus partida în prelungiri, iar doi fotbaliști de Aston Villa au adus al doilea succes european în această categorie de vârstă pentru Anglia. Vedetele naționalei mari i-au felicitat imediat pe puștii englezi.

Anglia este noua campioană a Europei la u19

Credit imagine: Eurosport

Anglia a devenit campioana Euro U19 pentru a doua oară, după o nouă revenire impresionantă. Englezii au învins Israelul cu 3-1 în finala din Slovacia. Jack Grealish și Harry Kane au fost primii care i-au felicitat pe puștii victorioși conduși de Ian Foster.
Într-o noapte tensionată la Trnava, prima echipă care a reprezentat Israelul în orice finală organizată de UEFA și-a găsit ritmul mai repede și a dominat prima jumătate a meciului. Roy Revivo a tras primul șut peste bară din poziție ideală, iar țesătura de pase elaborate ale naționalei israeliene au creat în mod repetat ocazii în careul Angliei. Oscar Gloch a deschis scorul, după o piruetă excelentă în interiorul suprafeței de pedeapsă care l-a derutat pe Cox. Golul din minutul 40 a fost meritat și Israelul se pregătea să ofere un nou mare șoc la Trnava.
Atacantul de la Tottenham, Dane Scarlett, a avut singurul șut al Angliei pe poartă din repriză, dar Tomer Tzarfati a reușit o paradă de excepție.
"Tinerii lei" au ieșit transformați de la cabine și au întors soarta finalei după pauză.
Callum Doyle a avut o contribuție decisivă la succesul englez. Mai întâi, fundașul de la Manchester City a egalat în minutul 52. Doyle a reușit să salveze miraculos de pe linia porții în minutul 83 în fața aceluiași Gloch, atacantul lui Maccabi Tel Aviv care deschisese scorul.
În prelungiri, Anglia a fost mai bună, iar mijlocașii lui Aston Villa au adus marele succes. Carney Chukwuemeka și Aaron Ramsey au marcat golurile victoriei de la Trnava. Primul care a felicitat echipa Angliei a fost Jack Grealish, omul care îi cunoaște foarte bine pe cei trei marcatori.
Căpitanul naționalei mari, Harry Kane a fost la fel de fericit pentru a doua victorie în 5 ani pentru englezi la această categorie de vărstă. În 2017, eroii au fost Mason Mount (acum la Chelsea), Aaron Ramsdale (acum la Arsenal), Ryan Sessegnon (acum la Tottenham) sau Lukas Nmecha (acum la Wolfsburg).

Euro u19 | România a terminat turneul final cu trei înfrângeri

Revenită după 11 ani la un turneu final al Europeanului u19, România n-a reușit nici de această dată să treacă de grupe. În 2011, pe teren propriu, naționala u19 tricoloră a obținut un singur punct dintr-o grupă ciu Cehia, Grecia și Irlanda. Acum, puștii lui Văsâi au încasat trei înfrângeri cu Italia, Franța și Slovacia. Ultima dintre ele a venit după un gol în minutul 95, iar visul calificării la un Mondial u20 după 41 de ani a fost spulberat. Anglia, Franța, Israel (debutantă), Italia și Slovacia vor reprezenta Europa la competiția programată în Indonezia în mai 2023.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo