Ungaria a terminat Euro U21, pe care îl organizează alături de Slovenia, în genunchi. 0 puncte și un golaveraj rușinos: 2-11. Aseară, băieții lui Gera au fost jaloane pentru Olanda, iar selecționerul a încercat să explice înfrângerea la scor de tenis. El a pus prestația slabă pe seama unui moral afectat serios de confruntarea cu România. În 10, maghiarii au reușit să deschidă scorul contra noastră, dar au cedat pe final, lucru care a avut repercusiuni în plan psihic.
"Meciul cu România i-a distrus pe băieți, așa că ne-am confruntat cu olandezii având un moral scăzut. Știam că trebuie să câștige la mai multe goluri pentru a avansa. Au jucat în consecință, iar noi ne-am destrămat cu fiecare gol primit", și-a început discursul Zoltan Gera.

Gera crede că Ungaria a învățat mult și poate crește

Fotbal
România U21 s-a impus în fața CSA Steaua! Naționala lui Săndoi, meci spectaculos în Ghencea
17/11/2022 LA 16:54
Singurul plus pe care Gera poate să îl vadă după un turneu final terminat catastrofal e legat de viitor. Mulți dintre jucătorii Ungariei au sub 19 ani, astfel că acest Euro U21 a fost un exercițiu util pentru viitoarea campanie. Fotbaliștii au căpătat experiență, astfel că acest lucru poate fi important în viitoarea campanie de calificare.
"Este foarte dureros, deoarece șase goluri sunt foarte multe. După al treilea gol, ne-am dezintegrat, făcând o serie de greșeli pe care adversarul le exploatează la acest nivel. Se simte foarte rău, dar trebuie să te descurci și după un astfel de meci. Faptul că avem o echipă tânără este o explicație, dar rezultatul rămâne rezultat. Îmi pare rău pentru jucători, pentru că este greu să digere o astfel de înfrângere, doare foarte mult și pentru ei. Responsabilitatea este deci a mea, regret această partidă. Am câștigat multă experiență, nu numai cu jucătorii, ci și eu, personal, ca antrenor. Am ajuns să cunoaștem nivelul superior al echipelor mari, naționalele Germaniei și Olandei se încadrează fără doar și poate pe o astfel de listă. Nu este nevoie să-i rănim pe acești jucători, 80% dintre ei vor fi aici și în următoarea echipă națională U21. Nu trebuie să presupunem că ei sunt atât de slabi pe cât o indică rezultatele, eu am încredere în ei", a mai spus Gera.
Din Grupa României, care a terminat fără înfrângere Euro U21, s-au calificat mai departe Olanda și Germania. Cele două vor juca în sferturi cu primele două locuri din grupa C, cel mai probabil Danemarca și Franța.
U-21 Euro
România - Germania 0-0 | Discursul impresionant al lui Mutu, chiar pe teren
31/03/2021 LA 06:37
U-21 Euro
Reacția genială a selecționerului Olandei, după România - Germania 0-0
31/03/2021 LA 05:52