Articol scris de Evelin Gheorghiță (footballscouting.ro)
Euro u21 a fost mereu o vitrină împortantă pentru cei mai buni tineri fotbaliști din lume. Ediția din 2021 este atipică, iar meciurile din faza grupelor ne-au demonstrat că așteptările din acest an sunt pe cât de mari, pe atât de justificate. Din păcate, naționala u21 a Romîniei a părăsit competiția. Portarul Andrei Vlad, fundașul Alex Pașcanu și mijlocașul Andrei Ciobanu s-a remarcat la meciurile din grupă, dar din păcate nu a fost de ajuns pentru o nouă calificare în faza următoare, așa cum s-a întâmplat în 2019. #Euroscout a ales trei fotbaliști care au demonstrat că pot conduce naționalele lor către rezultate excelente.
De la Francisco Trincao aveau cele mai mari așteptări fanii naționalei Portugaliei, iar acesta nu a dezamăgit. 2 goluri în 3 partide și un joc încântător. Extrema dreaptă de picior stâng a Barcelonei, folosește mișcări spre interior pentru a crea și exploata spațiul dintre mijlocul terenului și apărare și, într-o fază mai avansată a jocului, între fundași. Cotat la 25 milioane de euro la doar 22 ani, și fiind convocat deja la naționala mare a Portugaliei, acesta a început să confirme deja potențialul enorm pe care îl avea.
Liga
FC Barcelona e gata să renunțe la un jucător pe care a plătit 31 de milioane de euro
26/04/2021 LA 11:44
Fyodor Chalov este singurul din cei trei jucători prezentați care nu a mers mai departe în sferturile de finală ale competiției. Cu toate acestea, atacantul crescut de CSKA Moscova a impresionat. Foarte mobil, foarte inteligent cu și fără balon, Chalov a fost un pericol permanent pentru apărările adverse. Cu peste 40 goluri marcate pentru CSKA la doar 22 ani, a fost în vizorul mai multor cluburi de top din Europa, nefiind nicio tragedie dacă nu va face și pasul următor, foarte mulți fotbaliști ruși fiind recunoscuți pentru atșamentul față de echipele din țara natală.

#Euroscout Aceștia sunt cei mai buni fotbaliști de la Euro u21

Ridle Baku este alt tânăr jucător de foarte mare perspectivă propus de Wolfsburg. Cu o dublă în primul meci împotriva Ungariei, Baku a impresionat încă de la începutul turneului. Foarte polivalent, putând să evolueze atât în flancul drept al defensivei, cât și mijlocaș central si extremă dreapta, îl face un jolly-joker pentru orice antrenor. În noiembrie a debutat și la naționala mare condusă de Joachim Low, ceea ce spune foarte multe despre potențialul său. Se vorbește deja despre interesul unor cluburi precum Borussia Dortmund sau RB Leipzig pentru semnătura sa, și cu siguranță nu va mai trece mult timp până să facă pasul următor.

Top 3 fotbaliști de la Euro u21

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
U-21 Euro
România - Germania 0-0 | Discursul impresionant al lui Mutu, chiar pe teren
31/03/2021 LA 06:37
U-21 Euro
Reacția genială a selecționerului Olandei, după România - Germania 0-0
31/03/2021 LA 05:52