Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Surpriză uriașă la Europeanul de tineret! Campioana Germania, eliminată încă din faza grupelor

Dani Morar

Publicat 28/06/2023 la 21:01 GMT+3

Germania U21 a părăsit Campionatul European de tineret, găzduit de România și Georgia, încă din faza grupelor. Nemții abordau turneul din postura de campioni, dar au obținut un singur punct și au fost eliminați prematur.

Die deutsche U21 verlor das letzte Gruppenspiel gegen England 0:2

Credit imagine: Getty Images

Germania U21 a avut o prestație dezastruoasă la Campionatul European de tineret de anul acesta. Campioana en titre a fost învinsă de Anglia în ultima etapă a grupelor și a părăsit competiția în mod surprinzător.
Nemții au pierdut cu 2-0 și au încheiat grupa C pe ultimul loc, cu un singur punct. Acesta a fost obținut în chiar prima partidă, împotriva Israelului, după ce Germania a ratat două penalty-uri și a jucat o repriză întreagă cu un om în plus.
Astăzi, Germania U21 a cedat din nou, după ce fusese învinsă și de Cehia în runda precedentă, astfel că pleacă acasă încă din grupe.
Anglia și-a făcut meciul ușor încă din start și a stabilit scorul final după doar 21 de minute. Cameron Archer a deschis scorul în minutul 4, din pasa lui Jacob Ramsey, jucător la Aston Villa.
Avantajul a fost dublat de fotbalistul celor de la Liverpool, Harvey Elliot, cel care a finalizat din pasa lui James Trafford.
Citește și:

România U21 a părăsit EURO fără gol marcat! Azi se stabilește tabloul sferturilor

România U21 nu a reușit să repete performanța din 2019, atunci când ajungea până în faza semifinalelor. Tricolorii au încheiat EURO 2023 fără gol marcat, dar cu un punct smuls în ultima etapă, cu Croația.
Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marți, la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, că dincolo de faptul că nu a putut trece de faza grupelor la Campionatul European de tineret organizat de România și Georgia, actuala generație Under-21 și-a atins obiectivul, și anume debutul a trei jucători la prima reprezentativă.
În urma rezultatelor din grupa Germaniei cunoaștem deja două dintre cele 4 sferturi de finală. Georgia, câștigătoarea grupei A, va da peste Israel, care a obținut o victorie în fața Cehiei pe care a depășit-o în clasament, în ultima etapă.
Anglia U21 va da peste Portugalia U21, iar Spania și Ucraina urmează să își afle adversarele în această seară. Cel mai probabil, ibericii vor da peste Italia sau Elveția, în timp ce Ucraina ar putea juca cu Franța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo