Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Incredibil: Selecționerul Olandei și jucătorii habar nu au regulamentele. Cum credeau că se califică

Cristian Mihală

Actualizat 28/03/2021 la 12:52 GMT+3

Selecționerul Olandei U21, Erwin van de Looi, e pus la zid de presa batavă, după ce a demonstrat că nu știe regulamentele, la capătul partidei cu Germania, 1-1. Tehnicianul a afirmat că o victorie cu două sau mai multe goluri cu Ungaria, marți, califică "portocala mecanică" în sferturile competiției.

România - Olanda

Credit imagine: Eurosport

Erwin van de Looi a comis o gafă mare după confruntarea cu nemții, iar ziariștii nu îl iartă, aceștia gândindu-se că fotbaliștii nu au fost 100% concentrați pe finalul partidei cu Germania (când au fost egalați), crezând că sunt foarte aproape de calificare.
"Dacă vom învinge Ungaria cu două sau mai multe goluri, cred că vom avea o diferență de goluri mai bună decât România, așa că ne vom califica", a spus Van de Looi la final.
Nu a fost vorba de o greșeală sau de un moment de rătăcire, pentru că și jucătorii credeau același lucru.
"Trebuie doar să învingem marți Ungaria. Toți trebuie să ne concentrăm spre acest lucru. Sperăm să avem o diferență de două sau trei goluri pentru a fi siguri de calificare", a spus și Justin Kluivert.

Olanda e out de la Euro, dacă România și Germania remizează la un scor de 2-2 sau mai mare

Să nu știi regulamentele e impardonabil în opinia jurnaliștilor de la Amsterdam, care sunt convinși că această ignoranță e posibil să fi dus la deconcentrare pe final de partidă, cu Germania. În contextul în care România și Germania termină la egalitate, la un scor de 2-2 sau mai mare, batavii nu mai au vreo șansă la calificare, indiferent ce fac în disputa cu maghiarii. Pentru că se va face clasament în 3, fiecare echipă având 5 puncte. Iar criteriul de departajare care va conta va fi cel al golurilor marcate în disputele directe. Aici, cu un 2-2, 3-3, 4-4, etc, Germania și România ar merge la braț mai departe.
"Fiasco în rândul staffului și jucătorilor Olandei, care nu știu regulamentele. După 1-1 cu Germania, calificarea în sferturi e mai departe, dar Erwin van de Looi și jucătorii lui nu par să fie conștienți de criteriile de departajare", notează telegraaf.nl.
Clasamentul grupei României la Euro U21
1. Germania - 4 puncte (golaveraj 4-1)
2. România - 4 puncte (golaveraj 3-2)
3. Olanda - 2 puncte (golaveraj 2-2)
4. Ungaria - 0 puncte
Marți e ziua decisivă în grupa noastră. România întâlnește Germania, în timp ce Olanda va da piept cu Ungaria. Sferturile, semifinalele şi finala competiţiei se vor disputa la final de mai-început de iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo