Dacă după succesul contra Ungariei, obţinut in-extremis, după ce am fost conduşi cu 1-0, speram la o calificare, bazându-ne pe o victorie a Germaniei cu Olanda, partida desfăşurată pe MOL Arena Sosto (Szekesfehervar) ne-a readus la realitate.
În acest moment, tricolorii lui Mutu au o singură variantă clară pentru calificare: să învingă Germania, marţi seară. Şi noi, şi nemţii avem 4 puncte după două partide. Dacă vom termina la egalitate, următorul criteriu (după meciurile directe) e golaverajul, unde Mannschaftul e superior datorită victoriei la scor cu Ungaria. Dar, dacă şi Olanda învinge, atunci va fi un clasament în 3, între noi, Germania şi Olanda. Germania s-ar califica cu orice scor egal obţinut cu noi, dar noi am avea nevoie de un 2-2 (sau mai mult) pentru a trece mai departe. La 2-2 cu Germania (sau un egal mai mare) şi victorie Olanda, criteriul de departajare care ne e favorabil e legat de golurile marcate în meciurile directe între cele trei formaţii aflate la egalitate. Noi marcând două sau mai multe goluri în remiza ipotetică cu germanii, Olanda nu se mai poate califica. E exact cazul întâlnit în 2004, la Euro, între Suedia şi Danemarca, cele două remizând 2-2 în ultimul meci al grupei, spre disperarea italienilor, care au terminat pe locul 3 în grupă.
Un 1-1 cu nemţii ne-ar ajuta doar dacă Olanda învinge Ungaria cu 1-0. La orice alt scor favorabil batavilor, ei şi nemţii se califică mai departe.
U-21 Euro
România - Germania 0-0 | Discursul impresionant al lui Mutu, chiar pe teren
31/03/2021 LA 06:37

Variantă incredibilă în grupa României: egalitate perfectă între noi şi Olanda

Există şi o variantă în care echipa a doua calificată din grupe va fi stabilită de criteriul cartonaşelor galbene. Dacă noi facem egal cu Germania, 1-1, iar Olanda se impune cu 2-1 contra maghiarilor. Toate formaţiile ar avea 4 puncte şi meciurile directe se vor fi terminat toate 1-1. Germania ar câştiga grupa, cu 5-2 golaveraj total, în timp ce noi şi batavii am avea golaveraj 4-3. Criteriul de departajare va fi reprezentat de cartonaşele galbene. România a primit 6 avertismente în primele două meciuri, în timp ce Olanda are doar 4, deci au un avantaj, momentan, la acest capitol.
Clasamentul grupei României la Euro U21
1. Germania - 4 puncte (golaveraj 4-1)
2. România - 4 puncte (golaveraj 3-2)
3. Olanda - 2 puncte (golaveraj 2-2)
4. Ungaria - 0 puncte
Există şi varianta să mergem mai departe cu un egal sau chiar cu o înfrângere, dar pentru asta avem nevoie de o minune în Ungaria - Olanda. Dacă maghiarii vor obţine un egal, suntem calificaţi în sferturi indiferent de rezultatul partidei cu Germania. Un astfel de scenariu ţine de domeniul fantasticului, având în vedere că ţara gazdă a turneului e de departe cea mai slabă din grupă.
Ştirea iniţială

România - Ungaria Euro U21 | Cum ne calificăm în sferturi

România - Ungaria Euro U21 | Tricolorii sunt aproape de calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European Under 21, după victoria contra maghiarilor. Un egal cu Germania, în ultima etapă, ne asigură în proporţie mare un loc în ultimele 8, dacă nemţii se impun azi cu Olanda.
Formaţia lui Mutu a suferit mult la Budapesta. I s-a refuzat un penalty, pentru ca apoi, la golul de 1-0 al ungurilor, să nu se fluiere un fault evident la Haruţ. Chiar şi aşa, Măţan&Co nu au renunţat şi au obţinut o victorie mare, scor 2-1.
Tricolorii au o şansă mare să meargă mai departe, în sferturile de finală. Un egal cu Germania, în ultima etapă, ne-ar duce aproape sigur în faza următoare (condiţia e ca Olanda să nu câştige ambele meciuri pe care le mai are de jucat).
Chiar şi cu o înfrângere contra nemţilor, putem spera la calificare. Dacă Germania învinge azi la scor pe Olanda, batavilor le va fi greu să ne mai depăşească. Asta presupunând că vor învinge în ultima etapă pe Ungaria, cea mai slabă echipă din grupă.
În caz de egalitate de puncte (cazul în care noi pierdem cu Germania şi Olanda pierde în faţa nemţilor şi bate Ungaria), va conta golaverajul. Primul criteriu e reprezentat de meciul direct, dar am remizat, 1-1, cu Olanda. În acest moment, noi avem golaveraj 3-2, în timp ce reprezentativa Ţărilor de Jos e la 1-1, înainte de duelul cu nemţii.
Sferturile, semifinalele şi finala competiţiei se vor disputa la final de mai-început de iunie.
U-21 Euro
Reacția genială a selecționerului Olandei, după România - Germania 0-0
31/03/2021 LA 05:52
U-21 Euro
"Dacă faci 2-2 cu România, vin și te omor!". Ce le-a zis Kuntz germanilor înainte de meci
31/03/2021 LA 05:10