Articol scris de Romeo Ene
Germania a dominat cea mai mare parte a meciului cu România, dar la final nemții au admis că nu le-a fost deloc ușor pe teren:
Stefan Kuntz (selecționer): "Sunt fericit pentru echipă deoarece a reușit să rămână într-o competiție de un asemenea calibru. Cred că ne vom dezvolta și mai mult în cantonamentul viitor. Defensiva a funcționat excelent, dar în plan ofensiv mai sunt lucruri de îmbunătățit. Întreg turneul a fost obositor. Azi am avut ceva mai multe ocazii"
U-21 Euro
EURO U21 | Germania - Portugalia este marea finală de la turneul din Ungaria
03/06/2021 LA 14:50
Niklas Dorsch (mijlocaș): "A fost extrem de dificil. Am avut multe ocazii, dar nu am reușit să marcăm. Din punct de vedere defensiv ne-am descurcat foarte bine"
Nico Schlotterbeck (fundaș): "România a început bine, a avut un atac foarte periculos la început, dar după minutul 10 a fost în regulă. Penalty-ul ratat a produs puțină nesiguranță, dar am continuat să jucăm"
Ridle Baku (mijlocaș):"A fost un meci disputat. România a avut ocazii, noi am avut ocazii. Bine că s-a terminat așa. Obiectivul era să ne calificăm, iar acum suntem ușurați. Au fost toți niște adversari dificili. Am gestionat bine ca grup. Suntem foarte fericiți că vom reveni aici peste două luni pentru fazele finale"

EURO U21 | România a fost eliminată chiar dacă nu a pierdut niciun meci

În celălalt meci al grupei, Olanda s-a impus categoric în fața Ungariei, scor 6-1.
România, Germania și Olanda au încheiat grupa cu același număr de puncte (5), iar departajarea s-a realizat în funcție de meciurile directe și golaverajul dintre cele 3 echipe (clasament în 3).
Olanda a stat cel mai bine în ierarhia respectivă (2 puncte și 2 goluri înscrise). Germania și România au încheiat cu aceleași cifre (2 puncte și 1 gol înscris), motiv pentru care a fost nevoie de un alt criteriu de departajare: în funcție de golaverajul total, rezultat din meciurile cu cea de-a 4-a echipă din grupă, Ungaria. Germania a câștigat duelul cu maghiarii cu 3-0, în timp ce România s-a impus doar cu 2-1. Astfel, nemţii au încheiat grupa cu golaveraj +3, iar ‘’tricolorii’’ cu +1.
România la EURO U21
  • România - Olanda 1-1
  • România - Ungaria 2-1
  • România - Germania 0-0
Clasamentul final al Grupei A
  • 1.Olanda - 5 puncte, golaveraj +5
  • 2.Germania - 5 puncte, golaveraj +3
  • 3.România - 5 puncte, golaveraj +1
  • 4.Ungaria - 0 puncte, golaveraj -9
U-21 Euro
EURO U21 | Spania - Portugalia și Olanda - Germania sunt cele 2 semifinale
31/05/2021 LA 14:14
U-21 Euro
#Euroscout Top 3 fotbaliști care au încântat în faza grupelor la Euro U21
02/04/2021 LA 11:19