România a părăsit Euro U21, dar a făcut-o cu capul sus, fără a pierde vreun meci. Germania ne-a fost superioară la toate capitolele marți seară, însă Mățan&Co au sperat până în ultima clipă, deși am ajuns rar la poarta nemților. Chiar dacă diferența de valoare a fost evidentă, tricolorii au strâns din dinți și au luptat admirabil, lucru pentru care trebuie felicitați.

România - Germania 0-0 | Imagini din vestiarul tricolorilor înainte de meci și discursul lui Mutu, de la final

Federația a postat în această dimineață imagini din vestiarul României înainte de meci - cu discursurile lui Mutu și Andrei Vlad -, dar și secvențe de la finalul partidei. Selecționerul a ținut să îi felicite pe băieți pentru modul admirabil în care au luptat.
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44
"Băieți, capul sus, că nimeni nu are ce să vă zică. Ați luptat, ați dat tot, ultima picătură de transpirație. Bravo, am dat maximum, asta e cel mai important, pentru că regrete nu avem. Eu și stafful meu vă mulțumim și cred că România e mândră de voi pentru ardoarea cu care ați jucat", a spus Mutu la final, chiar pe teren.

România - Germania 0-0 | Mutu a tras concluziile, la conferința de presă

Adrian Mutu a declarat la finalul meciului cu Germania, care a consfințit eliminarea României de la Euro U21 2021, că nu poate afirma că echipa sa a pierdut calificarea.
"Nu văd rezultatul de la acest campionat ca pe o înfrângere totală, nu pot spune că am pierdut calificarea. Pentru că până la urmă avem același număr de puncte, doar golaverajul face diferența. Pe noi nu ne-a învins nimeni până la urmă. Din păcate, uneori nu e de ajuns să îți dorești și să dai totul. Ăsta este fotbalul, de aceea este așa frumos și imprevizibil", a apreciat selecționerul.
Încercând să tragă concluziile la finalul parcursului românesc de la acest turneu, Adrian Mutu a declarat: "Plecăm de aici cu o experiență frumoasă, importantă. Sper că băieții au învățat multe de la acest turneu, că și-au dat seama că atunci când își doresc foarte mult și dau totul pe teren nu există echipă mare în fața lor".
Explicând de ce a făcut atât de multe schimbări în formula de start, față de meciul cu Ungaria, Adrian Mutu a spus: "Am schimbat primul unsprezece pentru că a fost un turneu greu, nu numai fizic, ci și emoțional. Era foarte greu să încep cu același unsprezece și în meciul cu Germania. E o echipă cu o forță de atac foarte, foarte bună și știam că cu orice echipă începi, ei vor avea la un moment dat posesia și va trebui să alergăm dintr-o parte în alta. Ideea a fost să intru cu trei mijlocași proaspeți, să putem să susținem mijlocul, să avem o apărare, în fața apărării noastre, cu mijlocași care au o agresivitate foarte bună, iar în repriza secundă săi introducem pe cei care au calitate. Ideea a fost să rezistăm cât mai mult și să încercăm să dăm lovitura pe final cu jucători proaspeți, de calitate, care pot executa lovituri libere sau care pot scoate un om din joc. Nu am reușit, am fost foarte aproape în prima repriză prin Mățan. Asta este, trebuie să ridicăm capul, cred că suporterii noștri sunt mândri de noi, de felul în care am jucat și ne-am bătut cu fiecare echipă. V-am spus la început, că nu am venit în vacanță și cred că atitudinea noastră din teren a demonstrat acest lucru".
Romanian Liga I
Rapid, revenire importantă în duelul cu Craiova! Oltenii au ratat șansa de a urca pe locul 2
12/11/2022 LA 20:35
Romanian Liga I
FCSB a strălucit și a deraiat Rapidul pe Arena Națională. Pintilii, succes în fața lui Mutu
06/11/2022 LA 20:58