Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Dacă faci 2-2 cu România, vin și te omor!". Ce le-a zis Kuntz germanilor înainte de meci

Cristian Mihală

Actualizat 31/03/2021 la 08:10 GMT+3

Stefan Kuntz a dezvăluit că Germania nu s-a gândit nicio clipă că un rezultat de egalitate cu multe goluri i-ar duce automat în sferturi, independent de ce face Olanda. Nemții au jucat la victorie confruntarea cu noi.

România - Germania 0-0, la Euro U21

Credit imagine: Eurosport

Germania a terminat pe doi grupa A de la Euro U21, fiind depășită la golaveraj de Olanda, care s-a distrat cu Ungaria, 6-1. Un rezultat de 2-2 (sau mai mare) contra tricolorilor ne-ar fi dus pe noi și pe nemți în sferturi, cu Mannschaftul de pe primul loc.
Acest lucru era știut și de selecționerul Olandei, Van de Looi, bun prieten cu omologul său de pe banca Germaniei. "Dacă faci 2-2 cu România, vin și te omor!", a glumit tehnicianul batav cu Stefan Kuntz înainte de meci. Acesta din urmă a dezvăluit, după egalul cu noi, că le-a explicat cât se poate de clar jucătorilor săi să nu se gândească la "jocuri aritmetice". Fotbaliștii Germaniei au intrat în teren cu un singur scop: să marcheze și să obțină calificarea pe teren.
"Întregul turneu a fost mai epuizant decât era de așteptat: atât pentru stafful tehnic, cât și pentru jucători. În cele zece zile de când suntem aici împreună, a apărut o minunată echipă. Azi (n.r. marți) jucătorii mi-au urmat tactica de a nu se gândi la jocuri aritmetice, ci de a ne concentra spre obiectiv. Am creat mai multe șanse decât în ​​ultimele jocuri, dar de multe ori nu fost așa cum ne-am dorit la finalizare, concentrarea a lipsit. După fluierul final, i-am felicitat pe băieți pentru că au câștigat șansa de a se lupta pentru trofeu la final de mai-început de iunie", a spus Kuntz, potrivit eurosport.de.

Dorsch, după România - Germania 0-0: "Am tremurat"

Niklas Dorsch, poate cel mai bun jucător al Germaniei ieri, recuperările lui la mijlocul terenului punându-ne în imposibilitatea să împingem jocul spre poarta adversă, a recunosct că Germania a tremurat pentru calificare și a lăudat echipa lui Mutu.
"A fost o partidă foarte dificilă. Am creat o mulțime de șanse, dar nu am realizat obiectivul, să învingem, așa că a trebuit să tremurăm în cele din urmă. Românii și-au arătat calitatea. Defensiv am făcut un meci bun, cu excepția șanselor avute de ei la început. Am ratat un penalty și am lovit transversala, dar astăzi totul s-a terminat cu bine. Am salvat golurile pentru sferturile de finală", a explicat mijlocașul de 23 de ani al lui Gent.
Din Grupa României, care a terminat fără înfrângere Euro U21, s-au calificat mai departe Olanda și Germania. Cele două vor juca în sferturi cu primele două locuri din grupa C, cel mai probabil Danemarca și Franța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo