Selecționata de tineret a României a ratat calificarea în fazele eliminatorii la Euro U21, după ce a remizat în partida cu reprezentativa Germaniei, scor final 0-0. În cealaltă partidă a grupei, Țările de Jos au învins echipa Ungariei, scor 6-1. Un 2-2 în confruntarea cu nemții ne-ar fi dus la braț cu aceștia în sferturile competiției. Van de Looi, bun prieten cu selecționerul Manschaftului, Stefan Kuntz, știa acest lucru și a vorbit cu neamțul înainte de meci. "Dacă faci 2-2 cu România, vin după tine în Germania și te ucid", a glumit antrenorul batav, lucru mărturisit de omologul de pe banca nemților.
După ce a obținut calificare, Van de Looi a admis că s-a temut de ce s-ar putea întâmpla la Budapesta, deși știa că selecționerul Germaniei va juca pentru victorie. Totuși, de multe ori se întâmplă ca jucătorii să cadă la învoială pe teren, lucru de înțeles în contextul în care și-ar fi văzut propriul interes (un 2-2 le-ar fi oferit nemților nu doar calificarea, dar și locul întâi în grupă. Așa, Olanda a câștigat grupa și va avea, teoretic, un adversar mai ușor în sferturi). "Acum nu mai trebuie să îl omor pe Stefan", a fost replica savuroasă a selecționerului Țărilor de Jos.
"După meciul împotriva Germaniei, când am vorbit cu Stefan Kuntz, am fost sigur că nu sunt preocupați cu o remiză de salon. Să faci 2-2 este foarte complicat. Dar îmi pot imagina că așa ceva intră în mintea jucătorilor. Ei știu că e vorba de un rezultat care le-ar conveni ambelor echipe. După 3-0 în meciul nostru, ne-am uitat la scorul de la Germania - România. Am auzit că se creează puține oportunități, așa că am început să ne bucurăm, era greu să se mai marcheze 4 goluri. Este frumos pentru antrenorul Germaniei că s-a încheiat așa, nu trebuie să-l omor acum", a spus Van de Looi, citat de nu.nl.
Olympic Games (W)
Care sunt principalele favorite ale competiției de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo
14/07/2021 LA 13:07

Olanda așteaptă Franța sau Danemarca în sferturi la Euro U21

La finalul lui mai, Olanda va reveni la Budapesta pentru partida din sferturile de finală a competiției. Țările de Jos vor întâlni fie Franța, fie Danemarca, în funcție de configurația finală a grupei C. Întrebat pe cine ar prefera pentru un duel pentru calificarea în semifinale, De Looi a mărturisit că nu a urmărit deloc adversarele din alte grupe. A văzut Danemarca studiind România (noi și danezii am fost în aceeași grupă, în preliminarii) și i-a dat impresia unei echipe solide.
"Nu am nicio preferință. Am acordat în mod conștient atenție zero celorlalte grupe, pentru că știți și voi, acest turneu este împărțit în două. Aveam suficient timp pentru a ne pregăti pentru viitorul adversar. Am văzut Danemarca în acțiune împotriva României și mi-au plăcut foarte mult românii. La fel și danezii, aș spune", a mai punctat tehnicianul olandez.
U-21 Euro
"Dacă faci 2-2 cu România, vin și te omor!". Ce le-a zis Kuntz germanilor înainte de meci
31/03/2021 LA 05:10
U-21 Euro
Adrian Mutu, după eliminarea României de la EURO U21: "Asta mă face un antrenor mulțumit"
30/03/2021 LA 19:02