Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Olanda Euro U21 | Așa va arăta primul "11" al lui Mutu. Un singur semn de întrebare

Cristian Mihală

Actualizat 24/03/2021 la 09:33 GMT+2

România - Olanda Euro U21 | Tricolorii mici joacă astăzi primul meci de la Europeanul de tineret, împotriva Olandei. Adrian Mutu are o singură mare dilemă în privința echipei de start.

Adrian Mutu

Credit imagine: facebook

România U21 speră să repete performanța din 2019, când a ajuns până în semifinale, după ce a ieșit dintr-o grupă infernală, cu Franța, Anglia și Croația. Misiunea nu e nici pe departe mai ușoară acum, Olanda și Germania fiind două formații redutabile. În plus, din echipa lui Rădoi de acum doi ani mai fac parte foarte puțini jucători, cei mai mulți făcând deja pasul către echipa mare.

România - Olanda Euro U21 | Cu cine îi atacăm pe batavi

Mutu a creionat în proporție de 90% formația din această seară, în primul "11" al tricolorilor urmând să se regăsească trei fotbaliști de la FCSB: Andrei Vlad, Olaru și Moruțan.
Marele semn de întrebare al staffului tehnic e legat de atacantul care va fi folosit. Valentin Costache a fost convocat de Adrian Mutu în lotul României pentru EURO U21, numai că marcatorul golului decisiv al calificării, de la CFR Cluj, a fost depistat în urmă cu câteva zile cu COVID-19. El ar fi fost varianta numărul unu pentru primul "11", însă acum selecționerul trebuie să improvizeze.
L-a adus de pe lista de rezervă pe Adrian Petre (UTA Arad), însă cel mai probabil titular contra Olandei va fi George Ganea. Niciunul dintre cei doi atacanți nu a impresionat în acest sezon, dar fotbalistul Viitorului pare că se potrivește mai bine pentru planul tactic gândit. Ganea e mai agil, mai rapid și intră mai mult în combinații, asemănându-se într-o oarecare măsură cu Valentin Costache, cel care ar fi trebuit să fie titular. România va încerca să fructifice la maximum spațiile lăsate de batavi, astfel că vârful lui Hagi pare să fie soluția indicată. Adrian Petre, mult mai masiv și mai bun în jocul aerian, poate fi o variantă pentru final de meci, în funcție de rezultat.
Echipa probabilă a României cu Olanda, la Euro U21
  • Andrei Vlad - Haruț, Chindriș, Pașcanu, Boboc - Marius Marin, Ciobanu - Olaru, Moruțan, Mățan - Ganea
România la Euro 2021. Lotul anunțat de Adrian Mutu
Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Mihai Eșanu (Dinamo București);
Fundași: Ștefan Vlădoiu (Universitatea Craiova), Denis Haruț (FCSB), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Raul Opruț (AFC Hermannstadt), Radu Boboc (FC Viitorul);
Mijlocași: Marius Marin (AC Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Răzvan Oaidă (FCSB), Cătălin Itu (CFR Cluj), Darius Olaru (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Octavian Popescu (FCSB), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Alexandru Mățan (Columbus Crew/SUA);
Atacanți: George Ganea (FC Viitorul), Adrian Petre (UTA Arad).

România - Olanda Euro 2021. Analiza colegilor de la Eurosport

Am stat de vorbă cu colegii din Olanda pentru a înțelege mai bine naționala batavilor.
"Jucătorul de urmărit este mijlocașul ofensiv de 21 de ani Noa Lang. El a fost împrumutat de Ajax (cu posibilitatea de transfer pentru șase milioane de euro) la Club Brugge, neavând șansa să debuteze la prima echipă în Amsterdam. Însă în Belgia se descurcă fantastic. În 19 partide a marcat 12 goluri și a reușit șapte assisturi până acum.
Alți jucători de urmărit sunt Sven Botman, cel care exceleeză la Lille. De asemenea, Jurrien Timber, care joacă în mod regulat la Ajax dar și Brian Brobbey, un alt mare talent care va pleca de la Ajax la sfârșitul sezonului. De asemenea, de la academia lui AZ Alkamaar au ieșit recent două mari talente: Teun Koopmeiners și Myron Boadu", ne-a povestit Josse VanBakel.
"Olanda a terminat pe primul loc într-o grupă cu Portugalia, Norvegia, Belarus, Cipru și Gibraltar. Am câștigat nouă din zece meciuri, pierzând doar în deplasare cu Portugalia și marcând 46 de goluri", a încheiat, optimist, VanBakel.
România - Olanda, primul meci al tricolorilor la Euro U21, are loc miercuri, de la ora 22:00, și va putea fi urmărit în format live-text pe eurosport.ro.
picture

#ETalks Ultimele detalii înaintea debutului "tricolorilor mici" la EURO U21, chiar de la Budapesta

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo