Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Burleanu, mesaj ferm înainte de ultimul meci al României la EURO U21: "Și-a atins obiectivul"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 27/06/2023 la 22:22 GMT+3

Răzvan Burleanu a vorbit astăzi despre parcursul echipei naționale de tineret a României la EURO U21, spunând că actuala generație și-a îndeplinit obiectivul principal. Președintele FRF a comentat și parcursul primei reprezentative în preliminarii EURO 2024.

România U21

Credit imagine: Getty Images

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marți, la finalul ședinței Comitetului Executiv al FRF, că dincolo de faptul că nu a putut trece de faza grupelor la Campionatul European de tineret organizat de România și Georgia, actuala generație Under-21 și-a atins obiectivul, și anume debutul a trei jucători la prima reprezentativă.
"Dacă ne uităm la această generație de la Under-21 putem observa că oarecum ne-am atins un obiectiv. Dincolo de o performanță sportivă, actuala generație și-a atins obiectivul, avem deja trei jucători care au debutat pentru prima reprezentativă a României, Mihăilă, Drăgușin și Screciu.
Ei au confirmat, acum nici nu ne mai gândim că ar mai putea să joace pentru naționala de tineret. Apoi este Târnovanu, un portar de viitor, Louis Munteanu, la fel, sau Octavian Popescu", a precizat Burleanu.
Întrebat dacă selecționerul naționalei de tineret, Emil Săndoi, va mai rămâne în funcție după Campionatul European Under-21 din România și Georgia, președintele FRF a răspuns:
"Contractul lui Emil Săndoi expiră pe 15 iulie. Comisia Tehnică a FRF se va întruni, va face o analiză a prestației naționalei de tineret și a acestui mandat al lui Emil Săndoi."
Citește și:

Burleanu, mulțumit de rezultatele României în preliminariile EURO 2024

Referitor la rezultatele de egalitate ale primei reprezentative a României cu Kosovo (0-0) și Elveția (2-2), Burleanu a menționat că acestea apropie echipa națională de obiectivul de a se califica la EURO 2024.
"Trebuie să luăm în calcul că naționala României este neînvinsă în patru meciuri, din care trei le-a disputat în deplasare. Dacă ne uităm la cele două rezultate de egalitate din iunie, obținute în deplasare, corelate cu celelalte rezultate din grupă o să vedem că reușim să ne creștem avansul față de una dintre contracandidatele României la calificare, Kosovo.
Iar diferența față de Elveția, principala favorită, este doar de două puncte. Asta înseamnă că așteptăm cu mare încredere meciul din luna septembrie pe care îl vom juca pe teren propriu cu Israel pentru a demonstra că merităm să fim la EURO 2024.
Oricum, reacția suporterilor e total diferită după aceste două meciuri față de unele comentarii. Au fost sute de mii, milioane de suporteri care nu au împărtășit opinia câtorva care au încercat să deformeze opinia publică în ceea ce privește performanța jucătorilor naționalei.
Elveția a avut nevoie de 80 de minute să înscrie două goluri, iar noi am avut nevoie doar de 10 minute pentru a face același lucru. La final contează rezultatul. Iar prima reprezentativă are nevoie de rezultate", a adăugat Burleanu, citat de Agerpres.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo