UEFA a anunțat că spaniolul Mateu Lahoz va arbitra marea finală Champions League dintre Manchester City și Chelsea, care se va juca la Porto, pe 29 mai. Lahoz are 44 de ani și este arbitru FIFA din 2011. Ibericul a fost al 4-lea oficial la finala din 2019, dintre Liverpool și Tottenham și a arbitrat 6 meciuri în acest sezon de Champions League, ultimul fiind manșa tur a sferturilor de finală dintre Bayern Munchen și PSG (2-3).
Întrega brigadă care va oficia ultimul act al celei mai importante competiții europene va fi una spaniolă. La cele 2 margini, Lahoz va fi ajutat de Pau Cebrian Devis și Roberto Diaz Perez del Palomar, în timp ce al 4-lea oficial va fi Carlos del Cerro Grande.
Va fi pentru a 3-a oară în era Champions League când finala este arbitrată de un cavaler al fluierului din Spania. Manuel Diaz Vega a arbitrat finala din 1996 dintre Juventus și Ajax, iar Manuel Mejuto Gonzalez a oficiat celebra finală din 2005, dintre Liverpool și AC Milan. Interesant este că ambele finale arbitrate până acum de iberici s-au terminat la lovituri de departajare.
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Finala Europa League dintre Manchester Unitd și Villarreal va fi oficiată la centru de francezul Clement Turpin. Acesta are 38 de ani și este arbitru FIFA din 2010. El va fi implicat pentru a 2-a oară într-o finală europeană, după ce a fost al 4-lea oficial la finala Champions League din 2018 (Real Madrid-Liverpool).
În meciul care se va juca la Gdansk (Polonia), pe 26 mai, Clement Turpin va fi ajutata la cele 2 margini de compatrioții Nicolas Danos și Cyril Gringore, în timp ce al 4-lea oficial va fi slovenul Slavko Vincic.
https://i.eurosport.com/2019/02/19/2526769.jpg

Pep Guardiola s-a răfuit serios cu Mateu Lahoz în trecut

Vestea că Mateu Lahoz va arbitra finala Champions League nu îi va cădea deloc bine lui Pep Guardiola, care a avut mai multe conflicte cu oficialul spaniol în trecut. În 2017, City a fost eliminată de AS Monaco în optimile de finală, după o dublă extrem de spectaculoasă (5-3 pentru City pe Etihad și 3-1 pentru Monaco în retur). În returul din Principat, la scorul de 1-1, Kun Aguero a căzut secerat în careu, dar Lahoz a considerat că argentinianul a simulat și l-a avertizat.
Guardiola și-a amintit de acea fază un an mai târziu, când Lahoz a fost la centru la returul dintre City și Liverpool, din sferturile de finală. "Cormoranii" câștigaseră în tur cu 3-0, dar City a condus devreme la retur cu 1-0 și Sane a marcat pentru 2-0, însă arbitrul a anulat golul pe motiv de off-side. Guardiola a considerat că acel gol trebuia validat, deoarece mingea a venit de la un adversar. Liverpool a întors soarta meciului și s-a calificat lejer în semifiinale, iar Guardiola a fost eliminat la final pentru proteste. Antrenorul spaniol a fost foarte nervos după meci și l-a criticat public pe Lahoz.
"Am spus doar că golul lui Sane a fost valabil. Nu l-am insultat, am fost politicos și am avut dreptate. Dar Mateu Lahoz este un tip special, îi place să fie diferit, îi place să iasă în evidențăl.Știu ce s-a întâmplat la Monaco sezonul trecut, la 1-1, cu un penalty incredibil la Sergio Aguero. Îl cunosc foarte bine pe arbitrul din Spania. Este special. Când toată lumea vede lucrurile într-o direcție, îi place să decidă contrariul.", a declarat Guardiola în 2018.
- Este special. Când toată lumea vede lucrurile, îi place să decidă contrariul. Nu am spus niciun cuvânt greșit"
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22