Așa cum s-a anunțat în presa internațională încă din urmă cu o săptămână, UEFA a stabilit astăzi, în mod oficial, ca finalele celor mai importante competiții inter-cluburi să se desfășoare în a doua jumătate a lunii august.
Mai precis, forul suprem a anunțat că finala Champions League se va desfășura pe 23 august, la Lisabona (Estadio Da Luz), în timp ce finala Europa League se va juca cu 2 zile mai devreme, pe 21 august, la Koln (RheinEnergieStadion). De asemenea, finala Champions League la fotbal feminin se va disputa pe 30 august, la San Sebastian (Anoeta Stadium).
Fotbal
Germania domină topul celor mai buni 40 de fotbaliști U21! Cine se luptă pentru trofeul Golden Boy
ACUM 10 MINUTE

Programul Champions League: "Final 8" în Portugalia, la Lisabona

La începutul sezonului, Istanbul urma să găzduiască finala Ligii Campionilor. Această variantă a căzut încă din primăvară, după apariția pandemiei de coronavirus. Au existat temeri că turcii nu vor putea asigura toate cerințele necesare după această perioadă dificilă. S-a vehiculat că Germania va fi gazda unui "Final 4" (semifinalele și finala desfășurată în același loc), dar în cele din urmă UEFA a simțit nevoia să comprime și mai mult lucrurile. În cele din urmă, Lisabona va fi gazda "Final 8" în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume.
Marea schimbare are legătură cu formatul competiției, urmând ca sferturile, semifinalele și finala să se dispute într-o singură manșă, pe un teren neutru. Da Luz, din Lisabona, va organiza ultimul act și disputele din semifinale, iar Jose Alvalade ar urma să găzduiască o parte din meciurile din sferturile de finală.

Când se vor juca fazele finale din Champions League

Forul continental a prioritizat competițiile interne, dându-le acestora șansa să se încheie, urmând ca Champions League și Europa League să aibă loc abia în august.
Sferturile, semifinalele și finala Ligii Campionilor vor avea loc în interval de doar 11 zile, între 12 august și 23 august. Returul optimilor de finală (cele 4 meciuri care și-au disputat în primăvară doar manșa tur) vor avea loc în weekendul 7-8 august.
Iată programul Champions League 2019-2020
  • Sferturile de finală: 12, 13, 14 și 15 august
  • Semifinalele: 18 și 19 august
  • Finala: 23 august
În sferturile Ligii Campionilor s-au calificat deja PSG, Atalanta, Atletico Madrid și Leipzig. Locațiile pentru partidele rămase de jucat din optimile Champions League se vor stabili abia în iulie. Se anticipează că ar putea fi vorba tot de locații neutre, la Guimaraes și Porto.

Europa League, în Germania

Nemții au pierdut "lupta" pentru Champions League, însă vor organiza "Final 8-ul" Europa League.
Sferturile, semifinalele și finala competiției se vor desfășura într-o singură manșă, pe 4 stadioane din Germania, ultimul act urmând a avea loc la Koln. Europa League va reveni pe 5-6 august, cu partidele rămase de disputat din 16-imile competiției. Optimile vor avea loc și ele în manșă unică, pentru ca "Final 8-ul" EL să aibă drept dată de start 10 august.
Premier League
Zinedine Zidane, marea șansă a lui Solskjaer
ACUM O ORĂ
Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG. E aproape neverosimil cât a câștigat clubul într-o lună
ACUM 2 ORE