Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bergodi, realist înaintea returului cu Djugardens: "Ar fi o minune să întoarcem scorul"

Andrei Nicolae

Publicat 07/08/2022 la 19:43 GMT+3

Sepsi Sfântu Gheorghe a remizat astăzi în partida împotriva celor de la UTA Arad, scor 0-0, în cadrul etapei a patra din Superliga. Cristiano Bergodi a vorbit la finalul meciului despre disputa pe care echipa sa o va disputa joi în fața suedezilor de la Djugardens, în manșa a doua a turului al treilea preliminar Conference League.

Cristiano Bergodi a demisionat de la Universitatea Craiova

Credit imagine: Eurosport

Echipa din România a pierdut turul jucat în fața fostei campioane a Suediei săptămâna trecută, scor 1-3, iar calificarea pare aproape imposibilă pentru covăsneni. Bergodi a prefațat la microfonul Digi Sport partida retur din Conference League și a recunoscut că jucătorii săi vor lupta, deși au misiune dificilă.
"Mergem acolo, este un meci de 90 de minute, vedem ce se întâmplă. Trebuie să căutăm repede un gol în prima repriză. Două sunt deja multe. Noi avem încredere.
Ar fi o minune să întoarcem scorul, nu o surpriză. Dar, uneori, se întâmplă minuni în fotbal. Va fi un meci în plus în Europa și asta ne întărește ca echipă", a declarat tehnicianul italian.
În cazul în care Sepsi va obține o calificare nesperată în play-off-ul Conference League, atunci o va întâlni pe câștigătoarea dintre APOEL Nicosia și Kyzylzhar. Ciprioții s-au impus în partida tur cu 1-0 și sunt mari favoriți la calificarea în turul următor.
Câte echipe românești vor ajunge în play-off-ul Conference League?
Citește și:

FCSB, SINGURA CARE A CÂȘTIGAT ÎN PRIMA MANȘĂ DIN TURUL 3 PRELIMINAR AL CONFERENCE LEAGUE

FCSB este singura echipă din România care a făcut un pas important pentru calificarea în play-off-ul Conference League, câștigând cu 1-0 pe terenul celor de la Dunajska Streda.
După meci, Nicolae Dică a scos în evidență faptul că elevii săi s-au retras după ce au marcat și nu au reușit să țină mai mult de minge, în condițiile în care adversarii erau în inferioritate numerică. Totuși, antrenorul a menționat că este satisfăcut de rezultat și în special de dăruirea de care au dat dovadă fotbaliștii săi.
"Știam că întâlnim o echipă bună, consider că am făcut 70 de minute bune. Mă refer la prima repriză, unde am avut un început de meci bun. Ne-am creat ocazii de a marca, am reușit să punem o presiune pe adversar. Într-adevăr și ei și-au creat o ocazie dintr-o fază fixă și au avut câteva centrări. A fost o repriză bună, am fost agresivi pe faza defensivă.
În a doua repriză am început bine, ne-am creat ocazii de a marca. Apoi am avut un moment în care am făcut un pas înapoi, ceea ce nu trebuia să se întâmple. Dar am avut reacție după, am reușit să marcăm gol.
A venit și acel cartonaș roșu pentru ei. Sunt nemulțumit de ultimele 20 de minute pentru că în momentul când am fost cu un om în plus trebuia să punem o mai mare presiune pe adversar, să avem o posesie mai bună, să ținem mai mult de minge, să marcăm și golul 2. Dar în totalitate sunt mulțumit pentru că am reușit un rezultat pozitiv, îi felicit pe băieți pentru rezultat și pentru atitudine. Asta e cel mai important.
După gol nu sunt mulțumit pentru că nu am ținut mai mult de minge, am arătat că nu avem jucători cu experiență în lot, că suntem o echipă tânără. Dar în continuare am încredere în acești jucători și cred că ei vor putea să crească. Cred că ăsta e motivul pentru care nu am reușit în ultimele 20 de minute să reușim să marcăm și golul 2 pentru că am o echipă tânără. Și cei care au fost pe teren, și cei care au venit de pe bancă", a spus Dică.
CFR Cluj, FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi Sf. Gheorghe vor juca meciurile decisive pentru calificarea în play-off-ul Conference League joi, după ora 20:00. Partidele vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo