Istvan Kovacs a fost arbitrul finalei Conference League, în care AS Roma a învins-o cu scorul de 1-0 pe Feyenoord, pe Arena Kombetare din Tirana. Centralul a fost ajutat de arbitrii asistenți Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, întreaga brigadă achitându-se cu brio de sarcini, într-o partidă destul de tensionată.
Kovacs s-a descurcat perfect la Tirana, bifând cu succes al 12-lea său meci european din acest sezon. Sub privirile președintelui UEFA, Aleksander Ceferin, care l-a felicitat la final, arbitrul de 36 de ani a gestionat excelent presiunea și nu a luat nicio decizie greșită.
Partida în sine nu a fost una complicată pentru brigada de arbitri, dar totuși au existat două faze în care a fost nevoie de intervenția VAR. Ambele au avut loc în startul celei de-a doua reprize și la ambele asistența video a confirmat că decizia luată de Kovacs pe teren a fost cea corectă.
Fotbal
Istvan Kovacs a spus tot despre ce a trăit în sezonul 2021/22! "Sper să fiu un exemplu pentru copii"
01/06/2022 LA 13:01
Pentru prezența în finala Conference League, Istvan Kovacs, care face parte din categoria arbitrilor Elite, a fost recompensat cu o sumă de bani de circa 9.000 de euro, conform site-ului goalballlive.com, baremul fiind același pentru toate cele 3 competiții europene intercluburi.
În ceea ce îi privește pe arbitrii asistenți, aceștia au încasat în jur de 3.000 de euro.
Citește și:

Cât va încasa Istvan Kovacs la CM din Qatar

Brigada de la finala Conference League va fi prezentă și la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, unde cei trei români vor încasa sume mult mai mari de bani.
Astfel, doar pentru faptul că au fost selectați să arbitreze la turneul final, Istvan Kovacs va primi circa 65.000 de euro, iar asistenții săi, Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Artene, vor încasa peste 23.000 de euro.
În plus, pentru fiecare partidă la care vor fi delegați, centralul va fi remunerat cu aproape 3.000 de euro, iar ajutoarele sale vor încasa circa 1.500 de euro.
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs va arbitra o finală de cupă europeană! Cine va fi la centru în ultimul act din UCL
11/05/2022 LA 15:57
Liga Campionilor UEFA
Nu toată lumea a fost cucerită de Kovacs! Nota mică dată de jurnaliștii englezi pentru arbitraj
27/04/2022 LA 11:07