Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

L'Equipe: Rareș Ilie va fi titular în partida lui Nice din Conference League

Andrei Nicolae

Publicat 18/08/2022 la 13:20 GMT+3

Nice o înfruntă în această seară în play-off-ul Conference League pe Maccabi Tel Aviv, iar internaționalul român este anunțat titular înaintea partidei din Israel. Ilie a fost folosit în primele două etape din Ligue 1 de Lucian Favre, iar astăzi ar urma să își facă apariția și într-o competiție europeană.

Rareș Ilie (Nice)

Credit imagine: Getty Images

Internaționalul român a bifat primele minute în tricoul echipei de pe Coasta de Azur în Ligue 1 venind de pe bancă, în partida împotriva celor de la Toulouse, încheiată 1-1. Rareș Ilie a avut atunci ocazia de a marca golul decisiv, însă șutul-centrare trimis a fost respins de portarul advers.
Fostul jucător al lui Rapid a fost folosit de Lucian Favre și titular în cadrul etapei a doua, în partida jucată în fața lui Strasbourg, încheiată și ea cu scorul de 1-1. Rareș Ilie a jucat 76 de minute în partida de pe Allianz Riviera și i-a câștigat încrederea lui Favre, primid la finalul partidei nota 7,1 din partea SofaScore.com.
Potrivit publicației L'Equipe, Ilie va fi folosit titular și în partida din această seară. Francezii au publicat echipa probabilă de start a francezilor, iar internaționalul român se află printre cei 11 jucători:
Nice: Schmeichel – Atal, Dante, Todibo, Bard - Lemina, Beka Beka, Ilie – Gouiri, Delort, Stengs.

RAREȘ ILIE, COMPARAT CU ADRIAN MUTU DUPĂ DEBUTUL ÎN LIGUE 1

Rareș Ilie a ajuns în această vară în Ligue 1, la Nice, care a plătit 5 milioane de euro pentru semnătura fostului rapidist. Romanul a debutat oficial pentru noua sa echipă weekend-ul trecut, fiind folosit în partida cu Toulouse, din prima etapă a sezonului 2022/23 din Ligue 1.
Citește și:
Prestația lui Rareș Ilie, trimis pe teren în minutul 64, a fost elogiată atât de presa din Franța, cât și de presa din Italia. Fostul rapidist a fost analizat de TuttoMercatoWeb în cadrul rubricii "Un talent pe zi", publicația evidențiind cifrele înregistrate de român în tricoul lui Rapid.
"Nice 'pescuiește' bine în Italia, dar nu numai. În urmă cu câteva săptămâni, Rareș Ilie, un jucător de 19 ani, care a fost la Rapid, a ajuns la rossoneri. A mers în Franța pentru 5 milioane de euro, după un sezon în care a marcat 6 goluri și a oferit 10 pase decisive.
O aripă stângă foarte talentată, el reprezintă încă o dovadă a școlii românești de fotbal. După Mihăilă, Man, Stoica, Popescu, iată-l pe noul Mutu", au notat jurnaliștii italieni.
Rareș Ilie a mai fost pe teren în două partide amicale pentru Nice. În meciul cu Roma, terminat 1-1, românul s-a aflat pe teren timp de 85 de minute. În a doua partidă, fostul rapidist a contribuit la victoria rossonerilor, scor 1-0 contra lui Torino. Intrat în minutul 71, Rareș Ilie a pasat decisiv pentru Calvin Stengs.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo